Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Indický malý vůz Tata Bolt je poháněn přeplňovanou dvanáctistovkou

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Firma Tata Motors z Indie vlastní Jaguar a Land Rover, vyrábí však i vlastní vozy. Nyní představila svůj relativně moderní model Bolt, který je poháněn dvanáctistovkou s turbem.

Začátkem roku 2015 přijde na indický trh nový model domácí automobilky Tata, Bolt. Jedná se o malý hatchback, který je na indické poměry moderní. Ostatně nabízí i solidní výbavu zahrnující duální airbagy, ABS, imobilizér, centrální zamykání a rozdělování brzdného tlaku či dětskou pojistku dveří. Podobnou základní výbavu mají i mnozí evropští konkurenti a je to určitě výrazně lepší, než to co nabízejí typické indické vozy jako Maruti. Ostatně rovněž interiér vypadá docela zajímavě.

Ještě před oficiálním představením auta se objevily také údaje o technice auta. Očekávejte turbem přeplňovanou dvanáctistovku o výkonu 66 kW, která má točivý moment 140 N.m již od 1400 otáček za minutu. Spojena je s pětistupňovým manuálem, časem by měl přijít i automat. Očekává se také diesel 1.3 Quadrajet s 55 kW a 190 N.m v 1750 otáčkách.

Co se týče vnějších rozměrů, je Bolt veliký zhruba jako Nissan Micra – na délku má 3825 mm, na šířku 1695 mm a na výšku 1550 mm. Pro Indii by takovýto vůz mohl znamenat opět další přiblížení k bezpečnější a hodnotnější individuální výbavě. Jestli se Tata Bolt dostane i do jiných zemí, zatím není známo, stejně jako cena.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)