Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti G37 Coupe – japonská konkurence pro německou trojku

Michal Otruba
Diskuze (30)
Na letošní International Auto Show v New Yorku bude světu poprvé představeno Infiniti G37 Coupe. Konkurence pro německou trojku Audi A5, BMW 3 kupé a Mercedes-Benz CLK se blíží!

Nové Infiniti G37 bude úplně nové. Má kombinovat skvělý výkon, úžasný styl a moderní a sportovní interiér.

O pohon se bude starat nově vyvinutý a poprvé nasazený hliníkový vidlicový šestiválec o objemu 3,7 litru vybavený proměnným časováním ventilů VVEL. Očekávají se výkony okolo 243 kW (330 koní) a kroutící moment 370 Nm, motor lze podle dostupných informací točit až k 7500 ot/min. Základním kamenem pro jeho stavbu se stal šestiválec 3,5 V6, který pohání sourozenecký Nissan 350Z. Převodovky budou v nabídce dvě: elektronicky ovládaná pětistupňová automatická převodovku s možností řazení padly pod volantem nebo upravené šestistupňové manuální ústrojí.

Standardně budou poháněna zadní kola, kdo si připlatí, může si objednat pohon všech čtyř kol 4WAS (4 Wheel Active Steer system). V interiéru na vás budou čekat takové “vychytávky“ jako harddisk Music Box o velikosti 9,3 GB, navigace se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou, audio Bose s jedenácti reproduktory, luxusní materiály a prvotřídní zpracování.

Při vnějším ohledání narazíte na adaptivní bixenonové světlomety, zadní světla sestavená z LED diod, volitelnou prosklenou střechu nebo třeba na standardní 18‘‘ kola z lehkých slitin, které obouvají pneu 225/55 (příplatková 19‘‘ obouvají pneu 245/40).

Nová podvozková platforma, která je proti té minulé tužší o 36%, má zvětšený rozchod kol a pochází ze sedanu G35. Druhá generace řady G – Infiniti G37 – se u prodejců objeví v srpnu 2007. Zatím ale jenom u těch amerických, do Evropy by měl dorazit až příští rok.

Michal Otruba
Diskuze (30)
Avatar - Ghostyx
2. 4. 2007 18:52
Re: Konkurencia?
Vcelku souhlas, ale tuhle odnoz Nissanu bych rozhodne nepodcenoval. Co vim, tak Infiniti je dokonce co do kvality na tom lepe nez samotny Lexus a to uz je co rict... :yes: :yes: :yes: Podvozkem napr. se na ne Lexus nechyta jiz radu let ani nahodou... :-!
Avatar - nielblack
31. 3. 2007 01:21
Re: ...
Moje rec, uz nejakej rok ziji v USA a musim rict ze se to tu znackama jako Infiniti, Lexus nebo Acura jen hemzi. A ze jsou to srovnatelna auta s BMW , audi nebo MB o tom tu nikdo nepochybuje, protoze narozdil od Ceske kotliny maji s nimi hodne velke zkusenosti.
Avatar - masO
30. 3. 2007 16:16
Re: Infinity jsou repráky, auta jsou INFINITI
Aby ses neposral.. :no:
30. 3. 2007 15:12
Vážení páni novináři...
...dávejte si pozor, když používáte kontrolu pravopisu ve Wordu. INFINITI!