Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti M35h vs M37: Vettel vs Webber na Ringu (video)

David Bureš
Diskuze (0)
Piloti stáje Red Bull se na Severní smyčce postavili proti sobě v benzinovém a hybridním Infiniti M.

Deset dní po letošní Grand Prix Velké Británie na Silverstone zavítali piloti formule 1 ze stáje Red Bull, Sebastian Vettel a Mark Webber, na Severní smyčku Nürburgringu v Německu, aby poměřili své síly. Monopost formule 1 ale vyměnili za Infiniti M v benzinové a hybridní verzi.

Vettel, který v době tohoto závodu ještě bojoval o svůj druhý titul mistra světa ve formuli 1 (získal ho minulý víkend v Japonsku), usedl za volant stříbrného Infiniti M35h, jeho týmový kolega Webber osedlal Infiniti M37S se zážehovým šestiválcem. Lepší start do závodu měl Vettel, Webber ho ale v jedné ze zatáček předstihl.

Infiniti M35h kombinuje zážehový motor 3,5 V6 (225 kW a 350 Nm) s elektromotorem o výkonu 50 kW a točivém momentu 270 Nm. Celkový výkon hybridní soustavy je 268 kW, vůz díky tomu zrychlí z 0-100 km/h za 5,5 s.

M37 S používá 3,7litrovou benzinovou V6 o výkonu 235 kW, automobil z 0-100 km/h akceleruje za 6,2 s. Tuto dvojici Infiniti M v nabídce doplňuje M30d se vznětovým třílitrovým šestiválcem se 175 kW.

Německý pilot se rozhovořil také o samotném okruhu. Podle jeho názoru, je to zábavná trať, dnešní monoposty formule 1 jsou ale na ni příliš nízké. Vettel zopakoval i známou skutečnost, že zapamatovat si všechna místa okruhu trvá dlouhou dobu.

Japonská automobilka Infiniti je od letošního roku sponzorem stáje Red Bull a jmen obou jejích pilotů chce využít pro své propagační účely. Na letošním frankfurtském autosalonu představilo Infiniti model FX50 Sebastian Vettel. Ten byl původně určen pro stejnojmenného závodníka, který si údajně přál, aby toto SUV zvládlo jezdit rychlostí 300 km/h, Infiniti ale nakonec rozhodlo, že bude sériově vyráběno.

Infiniti FX50 Sebastian Vettel Edition má být první ochutnávkou chystané sportovní divize IPL (zkratka pro Infiniti Performance Line), která bude konkurovat vozům AMG a BMW s logem M.

David Bureš
Diskuze (0)