Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti potvrdilo Q60 Coupe a výkonné sportovní verze

Michal Fokt
Diskuze (1)
Dalo se to čekat, ale u Japonců člověk nikdy neví. Na bázi sedanu Infiniti Q50 vznikne kupé Q60 a oba tyto modely se dočkají mnohem výkonnějších verzí, než jsou k dispozici nyní.

Zmatek s novým značením u Infiniti již nese své ovoce, takže vám to přeložíme do stravitelnější formy. Nová generace sedanu Infiniti G37 (nově Q50), která bude o kus větší, než dosavadní model, se stejně jako doposud bude vyrábět i ve verzi G37 Coupe (nově Q60 Coupe) a pravděpodobně i jako kabriolet, respektive kupé-kabriolet, byť o něm se zatím výrobce oficiálně nezmiňuje.

Všechno tedy bude i v blízké budoucnosti jako doposud, jenom s novým označením. Méně potěší skutečnost, že by k tomu mělo dojít až v horizontu 2,5-3 následujících let, což je hodně dlouhá doba. A vzhledem k tomu, že otevřená verze přijde ještě později než kupé, objeví se v době, kdy se už současná novinka Infiniti Q50 bude pomalu chystat na odpočinek. Pokud vás zajímá důvod tohoto prodlení, automobilka má teď (ústy prezidenta značky Jonathana De Nysschen) "jiné priority", zejména uvedení předokolkového kompaku na bázi konceptu Etherea.

Infiniti také v souladu s trendy, obvyklými u prémiových výrobců, rozšíří nabídku rodiny Q50/Q60 o výkonné sportovní verze, které poskytnou více síly a dynamiky, než je tomu v současnosti a to včetně variant IPL. Vzhledem k tomu, že se bude chtít Infiniti měřit s auty jako je BMW M3 nebo Audi RS4, dá se očekávat výkon někde kolem 450 koní. Zpropagovat tyto verze japonské značce pomůže další spolupráce s efjedničkovým týmem Red Bull.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - pelikoš
24. 1. 2013 08:38
wow
q50 jedno z nejkrásnějších aut v kategorii
BRAVO INFINITI