Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti v Ženevě: Kam míří Etherea?

Diskuze (2)
Luxusní divize Nissanu ukázala směr dalšího rozšiřování svého portfolia.

Název konceptu Infiniti Etherea je stejně nekonvenční jako jeho vzhled a technika. Studie budoucího modelu nižší střední třídy ukazuje extravagantní pojetí japonského designu s prvky karoserie crossover.

Technické možnosti propaguje hybridní pohon s čtyřválcovým motorem 2,5 turbo (180 kW), který spolupracuje s elektromotorem a bezestupňovou převodovkou CVT. Stejně jako v případě hybridu M35h systém obsahuje dvojici spojek, které se starají o odpojení spalovacího motoru při plně elektrické jízdě, resp. úplném odpojení celého systému včetně převodovky při jízdě setrvačností.

Opět se předvedl i první produkční hybrid značky, Infiniti M35h. Bezprostředně před ženevským autosalonem byly zveřejněny jeho ceny, včetně těch českých. Prodej bude zahájen na jaře.

Poprvé jsme se také mohli na živo seznámit s edicí EX30d Black Edition, která zaujme mimo jiné nádherným designem 19palcových kol s pěti zdvojenými paprsky.

Překvapivým odhalením bylo oznámení, že od letošní sezóny budou monoposty Red Bull ve Formuli 1 závodit s logem Infiniti na nose. Infiniti bude také oficiálním dodavatelem motorů pro Red Bull (ačkoliv se stále jedná o agregáty Renault) a bude týmu dodávat služební auta.

Diskuze (2)
Avatar - pelikoš
12. 3. 2011 19:48
paráda
skvělý výsledek [odkaz]
Avatar - pelikoš
9. 3. 2011 16:05
tedy
dobrý marketing s tím red bullem...