Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar I-Type 1 míří do série Formule E (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Jaguar koncem loňského roku potvrdil, že letos na podzim vstoupí do šampionátu Formule E a nyní představuje svůj elektrický monopost i jeho piloty.

Jaguar se může pochlubit řadou vítězství z nejrůznějších šampionátů. K nejvýraznějším úspěchům pak patří triumfy ve vytrvalostních závodech v čele se čtyřiadvacetihodinovkou v Le Mans.

Nyní se britská značka pouští do zcela nového dobrodružství v podobě šampionátu Formule E, pro nějž má připraven elektrický monopost pojmenovaný I-Type 1. Ten se má postavit na start prvního závodu v pořadí již třetí sezóny této série 9. října letošního roku v Hong Kongu v barvách továrního týmu Panasonic Jaguar Racing.

Vedle odhalení podoby monopostu ve válečných barvách pro sezónu 2016/2017 došlo i na představení jezdců, jimiž jsou Adam Carroll, Mitch Evans a Ho-Pin Tung, který je ovšem pro letošní především testovacím a náhradním jezdcem.

Třiatřicetiletý Adam Carroll ze Severního Irska má za sebou prozatím zkušenosti z motokár a sérií F3, GP2, A1GP, IndyCar a WEC. Dvaadvacetiletý Mitch Evans z Nového Zélandu rovněž začínal na motokárách a má za sebou vedle GP3 a GP2 i účast ve čtyřiadvacetihodince klasiků v Le Mans. Ho-Pin Tung z Číny jemuž je třiatřicet má podobné zkušenosti jako Carroll, k nimž přidává i testování monopostů F1.

Jaguar oficiálně potvrdil, že hodlá využít poznatky a zkušenosti z vývoje a provozu monopostu I-Type pro své připravované sériové elektromobily. Na jejich vývoji pak hodlá spolupracovat se společnosti Panasonic, s níž již vytvořil tovární tým pro sérii Formule E.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - Emel
11. 9. 2016 20:05
Re: Pětikorunoví zoufalci
Neprotiřečíš trošku svému dalšímu příspěvku?
Avatar - praděda7
10. 9. 2016 23:02
Konec
F-1 jak jsme ji znali má na kahánku...proto BE prodává část F-1... :-!
10. 9. 2016 19:20
Nevim
Závody (motoristické)u kterých neteče benzín mě jaksi neberou. :-( Byť kopu do
vlastní brány :-O