Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar si registroval ochrannou známku J-Type. Dočkáme se nového sportovního modelu?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Jaguar má prostřednictvím názvů své modely poměrně jasně rozděleny do jednotlivých kategorií. Mezi sportovními vozy jej v současnosti zastupuje pouze F-Type, ale nová ochranná známka naznačuje, že nemusí zůstat osamocen.

Jaguar si na Úřadu Evropské unie pro duševní vlastnictví (EUIPO) registroval nové ochranné známky. Nedávno bylo zmiňováno označení C-Pace, u nějž se očekává, že bude využito pro kupé verzi jednoho ze současných SUV britské značky.

Podle AutoGuide si britská automobilka registrovala i ochrannou známku J-Type a podle současného způsobu pojmenovávání jejích modelů, kdy SUV a crossovery spojuje označení Pace, sedany a kombi dvojice velkých písmen, zatímco sportovní kupé i roadstery mají v názvu Type, se očekává, že bude využita pro novou řadu sportovních vozů.

Samotná automobilka Jaguar se samozřejmě k nové ochranné známce J-Type nevyjadřuje a i díky tomu se objevuje řada více či méně pravděpodobných spekulací. První z nich zmiňuje, že J-Type se stane nástupcem F-Type, ale to se v dnešní době, kdy automobilky zůstávají věrné osvědčeným jménům při uvádění nové generace modelů do dané kategorie, nejeví jako příliš pravděpodobně.

Varianta, která zmiňuje, že J-Type v nabídce značky doplní modelovou řadu F-Type, je zmiňována jako mnohem bližší skutečnosti. V souvislosti s ní se pak spekuluje o možnosti využití nové ochranné známky pro nástupce již nevyráběné řady XK nebo nedávno zmiňovaného elektrického supersportu. Tomu pak nahrává i označení elektrického crossoveru I-Pace.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)