Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar Land Rover Classic otevřel v Coventry nové sídlo. Je působivé!

Michal Fokt
Diskuze (2)
Divize historických jaguarů a landroverů má teď zbrusu nové, rozsáhlé ústředí pro servis, renovace i prodej.

Vloni firma Jaguar Land Rover spojila divize klasických aut obou značek do nové organizace Jaguar Land Rover Classic a rozhodla se také vybudovat pro ně nové velké centrum. To bylo nyní oficiálně otevřeno a jsou v něm vítána všechna auta obou výrobců, starší deseti let. Jak vidno, „klasiky“ se v Británii auta stávají poměrně záhy…

Nové centrum v Coventry je jedno z největších center svého druhu na světě napříč značkami, zastřešuje v přeneseném i pravém slova smyslu všechny aktivity JLRC, jsou se dílny pro renovaci i údržbu, ale i místa určená pro výkup a prodej klasiků a nechybí samozřejmě ani sklad. V jednu chvíli se zde může pracovat na 54 autech a samotná automobilka zde má uskladněno a zakonzervováno více než 500 vlastních klasických aut, která jsou v případě zájmu k pronájmu autoklubům a muzeím.

Auto, které navštíví centrum poprvé, je podrobeno komplexní inspekci, jen z vizuální stránky se posuzuje 121 oblastí a na základě prohlídky se vystaví podrobná zpráva a je sestaven seznam potřebných oprav. Zrenovované auto poté podstoupí zkušební jízdu, kterou provede vítěz Le Mans z roku 1988 Andy Wallace.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Pekelná Micinka
20. 6. 2017 02:18
Vpřed ni krok!
Závodit, pánové, závodit! To je oč tu běží. Poslední větší úspěch před 30 lety, to auta neprodá. Jedinej Emil Frey drží prapor, ale auta má tak starý, že by si je mohl nechat opravit tady. Když mohl Aston vyhrát GTE Pro, není důvod, proč by to nešlo s F-Type, tak snad příště.