Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar: Retro hodinky na počest dovyrobených E-Type

Michal Fokt
Diskuze (2)
Majitelé zbývajících vyrobených Lightweight E-Type si k nim mohou pořídit stylové chronografy Bremont. Vznikne jich pouze šest...

Jaguar má další návnadu pro (nepochybně bohaté) majitele šesti vozů Lightweight E-Type, které se v šedesátých letech nezvládly vyrobit a podle původních postupů a s použitím dobových materiálů vznikaly u divize Jaguar Heritage teprve v minulých letech. Každému z nich bude k autu za 37 milionů korun nabídnuta ještě možnost pořídit si speciální edici hodinek od dvorního dodavatele chronometrů, britské značky Bremont.

Hodinky mají poněkud "neretro" průměr 43 mm, jinak jsou ale přímo nasáklé šedesátými léty. Číselník je vyveden v designu přístrojového štítu E-Type, ručičky mají samozřejmě také odpovídající vzhled. Korunka nese kromě klasického loga Jaguaru též vzor dobových pneumatik. Dýnko je samozřejmě skleněné a umožňuje pohled na rotor ve tvaru volantu a samotný in-house kalibr.

Pouzdro hodinek je vyrobeno z hliníku, jenž zbyl při výrobě samotných aut, řemínek je kožený a na vnějším okraji volantového rotoru najdete pravé dřevo. Nádhera, co říkáte? Cena nebyla zveřejněna, ale lze očekávat, že jí majitelé auto bez váhání zaplatí...

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - maxi!
3. 3. 2017 21:35
Re: Strašnej..
asi tak....
:yes:
3. 3. 2017 10:59
Strašnej..
článek. Ne, inhous kalibry to vážně nejsou a nemyslím si, že by někdo, kdo na první pohled nepozná ETU 7750, tedy jednoznačně nejprofláklejší mechanickej chrono strojek, měl psát články o hodinkách.
To, že pozdro samozřejmě neni z hliníku, že jde o víc než dva roky starou limitku, že zaměňujete tuhle specialitku o šesti kusech z bílýho zlata se standardně vyráběnejma ocelovejma, to už jsou jen takový drobnosti:)
[odkaz]
[odkaz]