Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar S-Type: jaký bude nástupce?

Libor Zezulka
Diskuze (41)
Přestože Jaguar neprožívá nejlepší léta, neskládá zbraně a chystá nové modely. Jedním z nejdůležitějších vozů budoucích let má být nový S-Type.

Přestože Jaguar neprožívá nejlepší léta, neskládá zbraně a usilovně připravuje nové modely. Velké naděje vkládá především do nového S-Type, který v současnosti tvoří významnou část prodejů. Základem úspěchu novinky z vyšší střední třídy má být hliníková karoserie nových tvarů, výrazně se změní především přední část, která však bude postavena na ne-hliníkovém podvozku.

Je velmi pravděpodobně, že Jaguar vybaví nový S-Type revolučním bezpečnostním systémem ochrany chodců, který při srážce s chodcem nadzvedne vpředu uchycenou kapotu v zadní části (u čelního skla). Právě tam často hrozí srážka s tvrdými nebo ostrými hranami (lemy plechů, stěrače, hrana skla). Airbagy zvednou kapotu asi o 17 cm. Uvnitř zůstane nový S-Type typickým jaguarem.

To znamená, že si zachová elegatnost a uhlazenost, citelně se ovšem zlepší ergonomie, budoucí majitelé mohou očekávat také kvalitnější materiály a skutečně precizní zpracování, které si nezadá s německými rivaly. Vznětový šestiválec přežije prakticky beze změn, zážehové nabídnou více výkonu. Podle britského Autoexpressu Jaguar vyrukuje také s verzí s hybridním pohonem.

Libor Zezulka
Diskuze (41)