Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar XJ Ultimate: Limuzína pro nejnáročnější klienty

Aleš Jungmann
Diskuze (8)
Na základě modelu XJ s prodlouženým rozvorem vznikla verze Ultimate, nabízející cestujícím na zadních sedadlech maximální komfort.

Pohodlné cestování samozřejmě vyžaduje, mimo jiné, například velice kvalitní zadní sedadla. Ta jsou v Jaguaru XJ Ultimate jsou navržena zákazníkovi individuálně na míru a lze je vertikálně polohovat, umí masírovat a mají i ventilaci či bederní opěrku. Sedadla odděluje středový panel s koženým lemováním.

Stisknutím tlačítka se vysune bytelný pracovní stolek z broušeného hliníku a chromu. Na zadní straně předních sedadel nalezne pasažér i dva iPady třetí generace s bezdrátovými klávesnicemi.

Pokud si pasažéři budou chtít odpočinout od obchodních záležitostí, stačí otevřít panel chlazení, ze kterého automaticky vyjede láhev šampaňského. Nechybí ani dvojice skleniček.

Zábavní systém obsahuje dvě obrazovky, které jsou vestavěné na zadních stranách opěrek předních sedadel. Jaguar XJ Ultimate je vybaven audiosystémem Merridian Surround se 20 reproduktory, k dispozici jsou i bezdrátová sluchátka.

Vůz stojí na dvacetipalcových kolech Maroa, která jsou dostupná ve dvou barevných provedeních. Na vnitřní povrch paprsků kol je aplikováno tmavě šedé technické krytí, které kontrastuje s lesklým povrchem na vnějších stranách. Celkový výraz vozu dotváří nové oválné výfuky z nerezové oceli a kovový znak Ultimate pod štítkem s nápisem XJ. Znak Ultimate se nachází i v bočních ventilačních průduších a na předních blatnících.

Jaguar XJ Ultimate bude nabízen ve třech barvách interiéru s luxusní kůží, jež pokrývá téměř každou jeho část včetně stropu. Kůži doplňuje luxusní dřevěné obložení Herringbone či broušený hliník.

Luxusní verze má v nabídce přeplňovaný vidlicový osmiválec o objemu pět litrů (375 kW) a také třílitrový vznětový šestiválec o výkonu 202 kW. Pro příští modelový rok bude k mání i verze s přeplňovaným benzinovým šestiválcem o objemu 3 litry s výkonem 250 kW. Všechny varianty motorů jsou ve výbavě s osmistupňovou převodovkou.

Aleš Jungmann
Diskuze (8)
22. 5. 2012 16:53
Cena
Jenom by mě zajímala cena.
Avatar - kari.laz
22. 5. 2012 08:47
Re: jediná piha na kráse...
Na co si zaplevelovat auto takovým bordelem. To je to poslední co by si mohl člověk do auta dat. Nevím co by tam s tím iŠrotem dělal. Za chvíli by si i to auto musel připojit k itunes, aby se vůbec rozjelo. Jako všechny iveci restricted by apple. Pokud budu chtít pracovat je pro mě mnohem prinosnejsi nosit si svůj notebook a jen ho dat do dokovaci stanice.
21. 5. 2012 21:56
Nadhera
Pro me naprosto dokonale. Pokud bych byl v situaci,kdy bych si porizoval "silnicni bizjet" tak bych si Ultimate rozhodne nechal libit.
21. 5. 2012 21:16
Re: jediná piha na kráse...
Já zase netuším proč to není tak, že místo audio přehrávače není integrovaný Ipod touch, který se dá odepnout. Proč místo obrazovky + navi není standartně Ipad 2, který se dá odepnout a případně nahradit novějším modelem. Apod. Takové Icar by se mi moc líbilo. Narozdíl od nynějška, kdy jsou prakticky všechny značky (včetně těch nejluxusnějších) s audio/video technikou většinou tak o 3 roky pozadu.
Avatar - positivemind
21. 5. 2012 20:50
Re: jediná piha na kráse...
Manažeři povětšinou emailují a plní si kalendáře. Na to je iPad ideální