Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

James Bond bude jezdit v elektromobilu

Michal Fokt
Diskuze (46)
Šéf Astonu vidí automobilovou budoucnost agenta 007 v elektromobilech. Zdá se to být vcelku logické…

James Bond proslul kromě svého sex appealu také pozitivním vztahem k nejmodernější technice, co se týče aut, je však až překvapivě konzervativní. I v nových dílech si občas dopřeje svezení v klasickém Aston Martinu DB5 a jinak sice prohání nejnovější vozy britské značky (v posledním Spectre dokonce zakázkový unikát DB10), ty jsou však spíše tradiční, než extra moderní.

Ale to by se mělo změnit. Šéf Astonu Andy Palmer v rozhovoru pro CNBC řekl, že masová elektrifikace aut je stejně nevyhnutelná, jako smrt a daně a ani James Bond by neměl být v budoucnu této změny ušetřen. Ostatně výhodou elektroaut je kromě nulových emisí při samotné jízdě i velký točivý moment a to by agentovi 007, libujícím si v automobilových honičkách, mohlo líbit.

Prohlášením Palmera se není třeba divit, vždyť se u Nissanu zasadil o vznik modelu Leaf a očividně to nebyla náhoda. Aston ostatně chystá ve spolupráci s investiční firmou ChinaEquity elektrickou verzi sedanu Rapide pro čínský trh, takže za pár let bude na masovou elektrifikaci připravený.

Michal Fokt
Diskuze (46)
25. 4. 2016 15:20
Re: Točivý moment
Jaké slovíčkaření ? Výkon a moment jsou zásadně rozdílné veličiny se zcela rozdílným efektem na dynamiku a rychlost auta, takže žádná slovíčka..

A proč si myslíš že výkon je teoretická hodnota ? Tak jak můžeš měřit točivý moment, můžeš měřit i výkon. Záleží jen na volbě vhodné metodiky a měřicího zařízení, ale výkon klidně můžeš měřit samostatně aniž bys musel napřed měřit točivý moment. Chce to jen trochu technického rozhledu
Re: Točivý moment
O.K., tak maj pravdu, slovičkáriť môžeme donekonečna. Pre mňa výkon je a ostane teoretickou, vypočítanou hodnotou, závislou na krútiacom momente, ktorý dokážeš zmerať.
25. 4. 2016 11:19
Re: ...
Nevim jak daleko zajdou, ale zatim nenasadili diesel napriklad v Jagu nebo LR - SUV.
Avatar - AUDIRS6
24. 4. 2016 21:58
Re: Točivý moment
ajajaaaj... :*)
Natrafil si na nespravneho... ;-)
S tymto borcom by som sa do podobnych debat nepustal ( robenim mu oponentury ).
Od neho sa da totiz vela naucit. Takze uc sa aj ty. Samozrejme ma pravdu. ;-)

24. 4. 2016 21:35
Re: Točivý moment
TESLA: haha teď jsi pobavil. Než někoho budeš posílat do školy, doplň si napřed sám svoje chatrné znalosti.

Takže za prvé - tvoje tvrzení že elektroauto má "...zhruba konštantný krútiaci moment v celom spektre pracovných otáčok..." je úplný blábol a zjevně jsi ještě nikdy charakteristiku elektromotoru v elektroautě neviděl. Dostuduj

Za druhé - točivý moment je v podstatě "nehybná" veličina která nehýbe ani autem. Autem začně hýbat až když se točivý moment skombinuje s otáčkama, ovšem v tom případě se už jedná o výkon. Takže výkon je rozhodující a ví to i James Bond. Dostuduj