Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Cee‘d II: Druhá generace přijde v dubnu 2012

Diskuze (14)
Nejpozději příští rok v Ženevě uvidíme premiéru nového Cee‘du.

Prakticky přesně za rok se Kia Cee’d dočká nástupce. Druhá generace se bude opět vyrábět v Žilině a nabídne trojici známých karoserií.

Nejspíš příští rok na ženevském autosalonu se představí druhá generace Kia Cee’d. Výroba bude ve slovenské Žilině zahájena v dubnu 2012, program bude opět tvořit trojice karoserií: tří- a pětidveřový hatchback a kombi.

Cee’d je posledním modelem, který byl navržen před příchodem nového šéfdesignéra Petera Schreyera. Novinka by měla vsadit na výraznější design a prvky společné s modely Picanto, Rio a Optima.

Díky příchodu nového Cee’du provede Kia během jediného roku generační obměnu u všech tří svých hacthbacků – nové Picanto a Rio se představily před dvěma týdny na autosalonu v Ženevě a do prodeje se dostanou během letošního roku.

Navzdory tomu, že je na trhu už pět let, dosáhla Kia Cee’d loni v Evropě na 96 tisíc prodaných kusů, předstihl ji jen sesterský Hyundai i30 (118 tisíc). Ten by se měl v závěru roku 2012 také dočkat nové generace.

Kia ale nechystá jen nový Cee’d. V následujících 12 měsících se k evropským zákazníkům kromě již představených modelů mají dostat také sedan Forte/Cerato, facelift SUV Sorento a nástupce MPV Carens.

Diskuze (14)
16. 3. 2011 15:19
Re: PRICE
:-)
16. 3. 2011 14:45
Re: PRICE
Ale autor příšpěvku píše jasně Ceed nebo i30...
16. 3. 2011 14:41
Re: kia utoci a som len rad parada
Me se sice neptas, ale odpovim - pro me je v designu "mini" - excelentni :yes:
16. 3. 2011 13:25
Re: kia utoci a som len rad parada
Ty už jsi v tom novém Picantu jel? V čem je excelentní?
16. 3. 2011 12:28
Re: PRICE
Tak ja te trochu zbrzdim JiRi reagoval asi na me... a v mem prispevku slo hlavne o ceed...

S i30 mas ale naprostou pravdu, tam je nabidku vazne skvela...

Ale podivej se do ceniku KIA ceed... tam mas vlastne jen jedinou moznost - poloholatko COOL (i kdyz stale pekne vybavene) a pokud chces vyssi komfort, musis koukat na "necool" cenik, tak uz jsi na cenach skladovek Golfu s TSI...a to je vazne silene 8-s