Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia KX3: Koncept městského crossoveru pro kantonský autosalon

Jan Mička
Diskuze (8)
Také Kia bude mít svůj malý městský crossover. Koncept se jmenuje KX3 a je postaven na základech Hyundai ix25.

Malé městské crossovery se těší čím dál větší oblibě, a proto je pochopitelné, že si chce i korejská automobilka Kia utrhnout svůj kus prodejního koláče. Vyvíjet svůj vlastní model by bylo nepřiměřeně drahé, proto si Korejci půjčí techniku, kterou využívá Hyundai ix25.

Vůz se nám prozatím představil pouze na dvou obrázcích, které jej navíc nezobrazují v jeho sériové podobě. Kdyby ale všechno zůstalo tak, jak vidíme nyní, nezlobili bychom se. Vůz nám totiž zepředu velmi silně připomíná Porsche Cayenne a záď lze považovat za variaci prvků nového Sorenta.

Oficiální informace prozatím nemáme, spekulace však hovoří po pohonných jednotkách s objemy 1,6 a 2,0 litru, což je velmi zajímavé. Pokud totiž uvážíme, že Hyundai ix25 sdílí technikou základnu s hatchbackem i20, je vidina takto objemných agregátů zpochybnitelná. To se ostatně týká i pohonu všech kol, bez kterého se například konkurenční Peugeot 2008 nebo Renault Captur v pohodě obejde.

Než ale zbytečně spekulovat, počkáme si na premiéru konceptu na autosalonu v čínském Kantonu. Ten startuje již zítra, tedy 20. listopadu, a potrvá až do soboty 29. listopadu.

Jan Mička
Diskuze (8)
20. 11. 2014 10:54
na fotkách to je jiný kousek :-))
[odkaz]
[odkaz]

btw, v čestlicích už stojí jedno nové sorento - řekl bych "malý krůček vpřed"
19. 11. 2014 19:24
Reálné foto
První zveřejněné obrázky skutečně reflektují modely Porsche. Nicméně už teď jsou k mání "živé" fotky přímo z čínského autosalonu a lze konstatovat, že z jiného úhlu pohledu už to jako kopie nevypadá. Zkuste konkurenční weby.
Dá se spekulovat, že se bude tento (nebo obdobný?) model vyrábět v Tepličke (místo Vengy); načasování (2015) by odpovídalo.
Avatar - Guttalax
19. 11. 2014 16:37
Pizzyy Raiot
To vyglondá jak Porče Kyjene. >:D
Avatar - Ozzman
19. 11. 2014 16:34
Re: tak s tymto nech do eu nechodia
Je to pěkně ošklivá parodie na Cayenne >:D
Avatar - maros
19. 11. 2014 16:16
Re: Porshe
Co to je Porshe? To je nějaká nová značka?