Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia na Slovensku v první pololetí vyrobila 169.000 aut

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Slovenské továrně Kia se daří. V prvním pololetí letošního roku vyrobila 169.000 aut.

Slovenská továrna jihokorejské automobilky Kia Motors vyrobila v prvním letošním pololetí přes 169.000 vozidel a za celý rok opět plánuje plně využít svých výrobních kapacit. Automobilka loni v závodu u Žiliny na severu Slovenska vyprodukovala rekordních více než 323.000 vozidel.

"První pololetí hodnotím jako úspěšné. Spustili jsme třetí směnu v hale na výrobu motorů, začali jsme vyrábět vylepšenou verzi modelu Kia Cee’d a ve druhém pololetí zařadíme do portfolia novou Kia Sportage. Věřím, že díky novým modelům budeme i letos využívat výrobní kapacity závodu naplno," uvedl zástupce slovenské divize Kia Motos Seong-Gyu Lee.

Sportovně-užitkový model Kia Sportage se na celkové výrobě aut ve slovenské továrně podílel v prvním pololetí více než polovinou. Kromě modelů Kia Sportage a Kia cee’d automobilka vyrábí na Slovensku, kde má svůj jediný závod v Evropě, také rodinný vůz Kia Venga.

Slovenská továrna automobilky v prvním pololetí vyrobila také přes 286.000 motorů. Více než polovinu z nich dodala do sesterské továrny Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Letos má Kia v plánu proinvestovat na Slovensku 140 milionů eur (3,8 miliardy Kč).

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Avatar - 3_diamanty
16. 7. 2015 14:41
pred 10 rokmi
by clovek neveril ... ze raz bude citat taketo nieco ... paradoxne bola to prave kia ktora na isty cas v 90tych okoch tusim aj slovensky trh opustila a nedala sa ani kupit .... a dnes? ... dnes u nas auta vyraba :-) ....

na novy sportage som uz velmi zvedavy..... predpokladam ze nejake tie zamaskovane kusky uz v okoli ziliny mozno aj budu ... uz nech je tu frankfurt .. vraj to bude pecka ( podobna pecka ako tucson ) ... :yes:
16. 7. 2015 13:23
Re: Značkové opravny????
Ha! Takže Kylie s tim svym citrónem kecala.
16. 7. 2015 12:56
Značkové opravny????
Mám auto Kia ceed staré 8 let Přes drobné poruch dobrý nyní ale mám VELKÝ PROBLÉM Občas zlobí imobilizer Dal jsem auto do LEMPL SERVIS KIA DĚČÍN Ani po 14 dnech nenašli poruchu a auto mi vrátili v nepojízdném stavu Nevím kdo a jak získá povolení držet ZNAČKOVÝ SERVIS Ale Děčín to rozhodně NENÍ Tak jsem nucen bohužel trávit dovolenou doma Svou dovolenou jsem musel za poplatek zrušit Nyní je auto také ve značkovém servisu v Ústí nad Labem