Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncept BMW Z4 přijíždí i na prvním videu. A vypadá opravdu fantasticky!

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Po první várce snímků nás mnichovská automobilka vábí na koncept nového roadsteru také videem. A to jen potvrzuje, že jde o skutečně krásné auto.

Premiéra konceptu Z4 je za námi, BMW jej přivezlo do amerického Pebble Beach k příležitosti letošního Automobilového týdne v Monterey. Z prvních fotografií je patrné, že jde o skutečně stylový roadster, který je nositelem nového vzhledového smýšlení značky.

„Koncept ze všech stran a ve všech detailech vyjadřuje nový designérský jazyk BMW,“ řekl při premiéře Adrian van Hooydonk, vedoucí designu BMW Group.

Automobil se (podobně jako nedávno odhalený koncept řady 8) vyznačuje robustními ledvinkami a celkově působí opravdu stylovým dojmem. Zatímco z profilu vůz vábí ostřejšími rysy, záď už je uhlazenější. Znatelně ji rozšiřují úzká koncová světla.

I když se zatím jedná o pouhý koncept, BMW už se sériovou stavbou modelu počítá. Finálního produktu bychom se měli dočkat v průběhu příštího roku. Zatím si musíme vystačit s první várkou fotografií a videem, které sama automobilka pustila do světa.

Připomeňme, že model je utvářen ve spolupráci s japonskou Toyotou. Ta totiž na bázi Z4 postaví pokračovatele legendární Supry. Zatímco chlouba BMW bude nabízena výhradně v provedení roadster, Supra cílí na zákazníky prahnoucí po kupé.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
22. 8. 2017 09:24
Re: Fakt je moc hezkej
nejak to není muj salek, vypada lacine, chybi mu agresivita a interier vypada jak amerika z 90. let...

ale je to jen muj názor, nikomu ho nenutim

ze vseho nejvic mi to pripomina pontiac roadster
[odkaz]
22. 8. 2017 00:25
nene
Je vidět který trh je aktuálně nejsilnější. Doby kdy auta kreslili Italové, je na nějakou dobu pryč a dneska se dělají předimenzované patvary pro Asii. BMW nemá v novém století příliš mnoho hezkých modelů. Snad poslední opravdu krásné BMW byl koncept Gran Lusso, který byl ovšem pouze koncept a tak se BMW stále plácá ve vlnách prapodivných patvarů. Škoda.