Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Z4 Concept odhalen ze všech stran. Tohle se povedlo!

David Bureš
Diskuze (32)
Po prvním odhaleném snímku na veřejnost unikly i další fotografie nového konceptu, který je předzvěstí nové generace roadsteru BMW Z4.

Letošní rok je u BMW ve znamení sportovních aut. Po odhalení konceptu nadcházejícího kupé řady 8 přichází další koncept, který tentokrát ukáže podobu nástupce roadsteru Z4. Po prvním snímku odhalujícím příď auta unikly na veřejnost další fotografie. Z4 Concept tak už známe ze všech stran, a to ještě před oficiální premiérou.

A podle všeho se můžeme těšit na opravdu zajímavě tvarovaný automobil. Už přední partie s širokými ledvinkami a trojúhelníkovými světlomety zaujaly, přičemž parádně Z4 Concept vypadá i z dalších úhlů. Záď je hodně svalnatá a opticky ji výrazně rozšiřují úzká koncová světla.

„Koncept ze všech stran a ve všech detailech vyjadřuje nový designérský jazyk BMW. Od dynamické přídě, k úderným bokům, až k čistě řezané zádi, pár linek a jemná souhra mezi povrchy stačí k vytvoření pocitu síly a emocí,“ říká k tvarům konceptu vedoucí designu BMW Group Adrian van Hooydonk.

Přestože se jedná jen o koncept, tvarově by vůz měl mít hodně blízko nadcházející Z4. Ta se světu ukáže za rok, přičemž auto s interním označením G29 bylo vyvíjeno ve spolupráci s Toyotou, která na jeho bázi postaví novou Supru. Zatímco Z4 bude dostupná výhradně jako roadster, Supra zase bude nabízena jen jako kupé.

Fotografie BMW Z4 Concept unikly na veřejnost jen krátce před premiérou. Automobil se oficiálně ukáže ještě dnes, a to v americkém Pebble Beach, při příležitosti letošního Automobilového týdne v Monterey.

David Bureš
Diskuze (32)
18. 8. 2017 19:02
Re: Well Done!
:yes:
18. 8. 2017 12:26
Re: BMYOTA
991 má elektricky výsuvnou clonu. Také si to neumím moc dobře představit. U konceptu se s tím nemusí trápit, ale v sériovém provedení bych to očekával.
18. 8. 2017 09:19
Re: Auto hezký,
Protože všichni hipsteři jsou už vyhrazeni pro motorky :-)
Avatar - Dinar
18. 8. 2017 08:46
Re: BMYOTA
Vždyť je to koncept, místo oblouků má kapotáž, koncept vůbec žádnou střechu nemá. Serie bude mít oblouky, mezi nimi windshot, za tím složenou plátěnou střechu, klasika.
Avatar - Dinar
18. 8. 2017 08:43
Auto hezký,
technika bude ok, uvidíme jak bude jezdit. Potud všechno ok, ale nerozumím tomu, proč si bmw myslí, že typickým řidičem by měl být pavoučí asiat s copem... :-O