Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada Niva 4x4 Urban: Off-road do města stojí 332.629 Kč

David Bureš
Diskuze (83)
Verzi Urban si vydupali ruští zákazníci, kteří od Nivy požadovali modernější vzhled a bohatší výbavu. Nyní je možné toto provedení koupit i v Česku.

Lada Niva 4x4 v „městském“ provedení Urban se na ruském trhu prodává již od října loňského roku, na ten český míří až nyní, když má konečně schválenou homologaci. O tu se postarala firma AMC, která se v Česku specializuje na prodej vozidel ruských značek.

Niva 4x4 Urban stojí 274.900 korun bez DPH, po jeho započtení cena vozu činí 332.629 korun. Za tuto částku zákazník dostane civilněji působící off-road s upravenou maskou chladiče, novými integrovanými nárazníky v barvě karoserie a slušivými 16palcovými koly z lehkých slitin. Uvnitř se objevuje nový volant.

Novinka se snaží naladit na módu městských crossoverů. Světlá výška se snížila z 235 na 190 mm, díky homokinetickým kloubům a tlumiči vibrací poskytne verze Urban větší komfort než běžná Niva.

Pod hezčí třídveřovou karoserií se však nadále skrývá pravověrný off-road se skvělými terénními schopnosti. Nechybí pohon všech kol s redukcí, ani pro terénní vozy typická tuhá zadní náprava. Vpředu je nezávislé zavěšení.

Pod kapotou Nivy 4x4 Urban pracuje osvědčená benzinová sedmnáctistovka se vstřikováním Bosch a rozvody OHC. Motor o výkonu 61 kW a točivém momentu 129 N.m v současné formě splňuje emisní normu Euro 5b. Jednotka spolupracuje s pětistupňovou synchronizovanou převodovkou, která je doplněna o přídavnou dvourychlostní redukční převodovku, s možností uzávěrky mezinápravového diferenciálu.

Výbava Nivy 4x4 Urban je na poměry tohoto modelu vcelku bohatá, zahrnuje elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, klimatizaci, elektricky stahovatelná přední okna, posilovač řízení či dojezdové rezervní kolo.

Připlatit si je možné za diferenciál zadní nápravy s automatickou svorností (+33.783 Kč), pohon na LPG (+28.979 Kč) nebo kompletní antikorozní nástřik kovových částí podvozku a dutin karoserie (+6.280 Kč).

David Bureš
Diskuze (83)
Avatar - habanero1
5. 6. 2015 01:31
Re: Rusko, země neomezených možností
Asi jsem se nevyjádřil dost jasně...aneb jasně, že to nejezdní na interiér (to auto je v terénu funkční, to mu nikdo neodepře), já to myslel obecně, jak to auto působí po tolika letech...Kam se posunuli ostatní výrobci, co se dá za ty peníze dnes koupit, jak se všichni snaží zlepšovat každou prkotinu a oni na to prostě prcaj, ignore. Přitom světem dnes vládne kontinuální zlepšování, inovace, mít vše tiptop a pořád se snažit být lepší a lepší, ušetřit, mít se líp, než dřív za stejný peníz nebo ještě za menší zdroje... Rusáci prostě ne. Funguje to, projede to bažinou, tak na co bych tam dával jiný interiér, na co bych měnil exteriér, na co bych tam dával lepší odhlučnění, lepší sedačky, úspornější a výkonnější motor..... To přece není progres a takhle se nikam neposuneme. Srovnejme si Duster s Nivou a to je nebe a dudy..... >:D jak Ferrari vs. Žigul.
Avatar - habanero1
5. 6. 2015 01:16
Re: Rusko, země neomezených možností
Přesně tak...Lidi jsou tam manipulováni.. Oni věří, že Putin dal na tom exhibičním zápasu s hráči KHL a NHL fakt 8 gólů, že je to prostě bůh. Oni věří, že je chcou USA napadnout a sebrat jim území. Věří, že na západě jsou všichni vykořisťováni. Věří, že Rusko nemá na east Ukrajině žádné vojáky, tanky, zbraně. Šílená propaganda. Teď navíc, že je v Česku lidi v 68 vítali, šmejdy, kde by jsme byli kdyby tady nebyli, bohužel...:-D hnus, je mi z nich zle (politiků) a bohužel tamní lidi s tím nenadělají nic, sami ani neví, že žijí v propagandě, protože jsou média celostátně kontrolována a nikdo si nedovolí říct pravdu... A pokud by chtěl někdo namítnout, že jsem zmasený západními médii, tak mu rovnou říkám, že se denně pohybuju mezi lidmi, kteří tam jezdí co dva týdny pracovat a je to tak, jak to říkám. Je to smutné, ale je to tak. A Ti, pro které je to úžasný stát, náš bratr, ať se tam prosím odstěhujou, když se jim nelíbí kapitalismus, ale radši by ten hnus co tam vládne... Tady máme volnost a můžeme si dělat co chceme (v rámci zákonů), tam člověk musí držet hubu a krok viz. vražda Němcova.

Jinak jsou rusáci v pohodě, pohostinní, optimističtí, ale zmasení do morku kosti propagandou od těch vrahů...
Avatar - habanero1
5. 6. 2015 01:03
Re: Rusko, země neomezených možností
Ale jasně, že něco někdy dokázali, aby ne když je jich tolik, ale obecně, ruský průmysl.... co se z Ruska vyváží do celého světa kromě ropy a plynu? Co vyrábí a zná to svět slouží k zabíjení lidí. Nechci se hádat, samozřejmě že ve vesmírném programu něco dokázali, věda taky, teď IT, ale jinak je to bída.. Nemít ropu a plyn, tak žerou jenom rohlíky.
Avatar - habanero1
5. 6. 2015 00:55
Re: Rusko, země neomezených možností
Hele a naco myslivec potřebuje verzi Urban? Aby se zalíbil lesní zvěři? Asi proto, že tohle auto má být i do města a po přesednutí z čehokoliv je tohle prostě výsměch. Stejně jako celý ruský autoprůmysl a průmysl obecně, korupce, plýtvání penězi... kdyby neměli ropu a plyn, tak jsou dávno v ánusu. Prostě za tyhle peníze je to auto vtip, žádný posun, exteriér ještě beru, G classe a Defender jsou taky pořád stejní, ale interiér je příšerný a ne, že ne. A co se týče kultivovanost, vibrací, spotřeby, je to otřesné. Jediné v čem je to auto dobré je terén, všude jinde trpíš.

Takže vlastně VAZ 2105 a 2107 jsou v pořádku a měli by se vyrábět pořád, ne? Na přesun z bodu A do bodu B to přece stačí, nepotřebuješ repro, moderní křivky, dotykový displej, nějakou kultivovanost.... pokud tam člověk teda dojede. Ne.. Nebudu o tom ani vtípkovat, je to prostě bída a je mi líto všech občanů, kteří tam trpí pod diktátory už po desítky let a žádné lepší časy na obzoru nejsou. Ba naopak.
4. 6. 2015 18:09
Re: Rusko, země neomezených možností
Ale no tak, hovoria ti niečo Skalisté hory, Colorado, Virginia, Pensylvania, Key West či napríklad skoro 40 km most cey bažiny v Luisiane ? Tam všade sú diaľnice. Niekde sú tunely, niekde jednoducho doslova vyrezali dialnicu stredom pohoria. Na podmienky by som sa určite nevyhovaral. Videl som také neskutočné dopravní riešenia, že keby som to nevydel na vlastné oči tak nikdy neuverím.