Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada Vesta Police: Ruští policisté zkoušejí nový speciál

David Bureš
Diskuze (99)
Policie v ruské federální republice Udmurtsko převzala dvě policejní Lady Vesta. Prozatím bude testovat, nakolik je vhodná pro policejní službu.

Ruská automobilka AvtoVAZ začala koncem listopadu prodávat nový sedan Vesta. Nyní tento vůz představuje v nové verzi, která je speciálně určena pro policii. Dva exempláře policejního speciálu bude zkoušet dopravní policie v Udmurtské federální republice, ležící na východě evropské části Ruska.

Policejní speciál vznikl na základech Vesty v provedení Comfort. Výbava auta tudíž zahrnuje dva airbagy, ESP, ABS, asistent pro rozjezd do kopce, vyhřívaná zrcátka a sedadla nebo klimatizaci. Samozřejmostí jsou majáky na střeše, vysílačka nebo policejní zbarvení kombinující bílou karoserii s modrými pruhy a nápisy.

Jaký je motor pod kapotou, výrobce neodhalil. V tuto chvíli se ale Vesta na ruském trhu prodává s jediným motorem, zážehovou šestnáctistovkou o výkonu 78 kW. Později nabídku obohatí další dvě verze 1,6litrového motoru – s 64 a 84 kW. AvtoVAZ je ale známý tím, že ruské policii nabízel speciální agregáty. V minulosti tak vznikl VAZ 21018 s Wankelovým motorem, jednotku s krouživým pístem dostal třeba i model Samara.

Vesta pro policejní sbor vznikla přímo v továrně v Iževsku, kde se tento model vyrábí. Dva předané vozy budou sloužit v samostatném praporu hlídkové služby dopravní policie v Udmurtsku.

„Před zahájením sériové produkce Lada Vesta absolvovala přes dva miliony testovacích kilometrů na všech typech povrchů. Dosáhli jsme vysokého stupně spolehlivosti. Věřím, že Vesta je plně přizpůsobená pro náročné pracovní podmínky v policejní službě,“ prohlásil o novém autě prezident AvtoVAZu Bo Inge Andersson.

Lada Vesta vznikla ve spolupráci s aliancí Renault-Nissan. Základem 4,4 metru dlouhého sedanu je nová platforma Lada B/C. Vůz byl vyvíjen hlavně s ohledem na náročné klimatické podmínky v Rusku. Motor auta má bez problémů nastartovat i v teplotách kolem -30°C, zámky dveří byly navrženy tak, aby nezamrzaly.

David Bureš
Diskuze (99)
Re: me to prijde uplne smesny
nizmo, je fajn jak porád dokola potvrzujes jaký jsi primitiv. Moc si te vázím za to, ze nic nepredstírás. Holt, Slovač sprostá. >:D >:D >:D
30. 12. 2015 06:32
Re: me to prijde uplne smesny
"a v celé Africe není automobilka ani jedna"

... pokud tedy nepočítáme montovny VW v JAR, Fiatu v Egyptě, Peugeotu kdesi v rovníkové Africe. Ale skutečně původní africká značka asi neexistuje, v tom s Vámi souhlasím.
30. 12. 2015 01:20
Re: me to prijde uplne smesny
Dik za kompliment GAYglit ty maly skratek skaredy :yes: >:D >:D >:D

Mother gorila sa ma ako monkey??? >:D >:D >:D
Klietka v ZOO vam este nie je mala smug faggot??? >:D >:D >:D

Preklad pre Gayglita monkeyho kedze nechape pisany text primitiv vypatlany:
[odkaz] >:D >:D >:D
Re: me to prijde uplne smesny
nizmo, klony su sraci bez guli presne tak jako ty. >:D >:D >:D
30. 12. 2015 00:47
Re: me to prijde uplne smesny
Klony su sraci bez guli.Obcas sa dobre zabavim na niektorych vtipnych hlaskach,ale su aj pripady ,ktore mi max vadia..naprikad je tvoje klonovanie za tvoj nazor.

Netvrdim,ze si zrovna zastavac Gilgita,lebo som si vsimol,ze mu vies aj nalozit,ale v tejto diskusii som aj ja nadobudol pocit,ze to nie je o klonoch,ale o ochrane niekoho kto si to nezasluzi a bez neho by tu bolo vsetkym omnoho lepsie.

Zmizne on,zmiznu diskusne vojny.