Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Galerie policejních extrovertů aneb když se neschovávají za bukem...

David Bureš
Diskuze (12)
Policisté z různých koutů světa používají velice rozličné vozy. Věděli jste, že v policejních barvách jezdí i BMW i3 nebo Lamborghini Huracán?

Česká dopravní policie si tento týden převzala nové Škody Octavia pro tzv. skrytý dohled. Převzaté vozy jsou co nejméně nápadné, aby mohli na řidiče dohlížet v utajení. V mnoha jiných státech ale policisté používají naopak velice nápadné a opravdu netradiční vozy. Prohlédněte si některé z nich.

Mediálně proslavené jsou především policejní speciály z Dubaje. Jistě jste již viděli Bugatti Veyron nebo Lamborghini Aventador v zeleno-bílém zbarvení dubajské policie. Tyto vozy ale zločince chytají jen málokdy, spíše fungují k propagaci tamějšího policejního sboru. To samé platí pro Lykan Hypersport, který využívají policisté v Abú Zabí.

Supersporty používají také italští policisté, s tamější státní policií už několik let spolupracuje Lamborghini. Policejní Huracán a starší Gallardo nejsou používány jen při speciálních příležitostech, ale opravdu hlídkují na dálnicích a dokonce slouží jako rychlý převoz orgánů. Italští četníci (Carabinieri) naopak osedlali Lotus Evora.

Sportovní auta ve službách policie ale nejsou ničím novým. Třeba francouzští policisté v šedesátých letech využívali Alpine A110, jejich holandští kolegové naopak vsadili na modely Porsche.

Naopak v ulicích měst jsou spíše než rychlá auta potřebná ta ekologická. I proto policisté z mnohých velkoměst začali využívat elektromobily. Policie v Los Angeles letos obdržela na vyzkoušení BMW i3, britští nebo italští strážníci zase využívají Mitsubishi i-MiEV. Ani snaha o ekologii však není záležitost poslední doby. Věděli jste, že policie v německém Duderstadtu používala už v šedesátých letech pidivozítko BMW Isetta?

David Bureš
Diskuze (12)
Avatar - KANKUNEN
21. 12. 2015 09:11
Policejní auta by měla být ze zákona označené
Policajti na cestě znamená pro všechny rázem zvýšení pozornosti. Neoznačené auto tenhle respekt nemůže dosáhnout.
20. 12. 2015 21:00
Re: extrovert
Jako myslis ze by nasim policajtum proslo Lambo, nebo treba jenom i3?
Avatar - Ada je zase tady
20. 12. 2015 13:15
Re: i3
nejvíc se tím potěšili darebáci. Když mají poldové někoho honit, mají vybité monočlánky >:D

Měli by dostat na výběr buď diesel, nebo jízdní kolo!
20. 12. 2015 09:28
policajt
rad by som pracoval ako policajt v dubaji >:D
Avatar - 3_diamanty
19. 12. 2015 19:49
Re: Vivat Slovakia :)
zaujimave :yes:

u nas zase obcas vidim policajne SX4ky .... mame to ozaj pestre co sa tyka roznorodosti znaciek policajnych aut. ;-)