Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zvládne Lambo nástrahy rallye? Ano! A nemusí nutně jít o nové SUV Urus

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Včera představené SUV Urus není jediným modelem Lamborghini, který si poradí i mimo zpevněné komunikace. Statečně si počíná i sportovní Gallardo!

Video se připravuje ...

Poslední týdny jsme byli intenzivně zásobování špionážními snímky i útržky od samotného Lamborghini. Ke kompletnímu odhalení nového SUV Urus však došlo až včera večer, kdy se duchovní nástupce offoradového LM002 i přes technické problémy během prezentace ukázal světu v celé své kráse.

Zájemci o prémiové a výkonné SUV mají novou položku v hledáčku. Není divu, srdcem je vidlicový osmiválec s objemem 4 litry, jenž poskytuje výkon 484 kW a točivý moment 850 N.m. S takovými vlastnostmi zrychlí z klidu na stovku za 3,59 sekundy s použitím funkce launch control. Vedle běžných silnic má Urus režimy taktéž pro sníh (Neve), off-road (Terra) či písek (Sabbia).

První moderní Lamborghini, které se nezalekne sjet z kvalitních silnic, pomyslíte si. Není to pravda. Podívejte se na přiložené video, ve kterém model Gallardo řádí při rallyeových etapách.

Pravda, nejde o ty nejnáročnější podmínky, jaké si můžeme představit a sourozenecký Urus si jistě poradí i s náročnějším terénem, i tak je ale počínání sporťáku s desetiválcem v útrobách úctyhodné. Kdy jste naposledy viděli supersport, který se s takovou grácií vypořádává s kalužemi a polními cestami?

Stanislav Kolman
Diskuze (0)