Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini hlásí úspěšné pololetí. Slaví prodejní rekord, a to ještě nezačalo dodávat Urus

David Bureš
Diskuze (2)
Italská automobilka za první letošní půlrok předala zákazníkům více aut než za celý rok 2013. Dodávky očekávaného Urusu přitom začaly až tento měsíc.

Lamborghini prožívá úspěšné období. Jeho prodeje stabilně rostou, výsledkem čehož je, že za prvních šest měsíců předalo zákazníkům 2.327 aut, o významných 11 % více než před rokem. Na tomto úspěchu se přitom podílely výhradně supersprotovní modely značky, první kusy napjatě očekávaného SUV Urus míří k zákazníkům až tento měsíc. Dosud viděné exempláře sloužily jen k propagaci.

Hlavní podíl na prodejním rekordu má babylambo Huracán, konkrétně jeho posílená a odlehčená varianta Huracán Performante. Lamborghini za prvních šest měsíců letošního roku předalo klientům 1.604 Huracánů, o 204 více než před rokem. Vlajková loď značky, Aventador, naopak zůstává na stejné úrovni jako před rokem, k zákazníkům letos zamířilo 673 kusů tohoto dvanáctiválcového superauta.

Největším trhem pro Lamborghini jsou i letos Spojené státy americké, následuje Japonsko a Velká Británie. Na českém trhu bylo podle statistik Svazu dovozců automobilů od ledna do června registrováno 19 Lamborghini, o 11 více než před rokem.

Prodejní úspěchy jsou samozřejmě patrné i na samotné výrobě, Lamborghini totiž tento měsíc oslavilo vyrobení již 11.000. kusu Huracánu, respektive 8.000. exempláře Aventadoru. U babylamba se takového čísla podařilo dosáhnout za pouhé čtyři roky od zahájení výroby, zatímco Aventador má dnes už na svém kontě dvojnásobek vyrobených kusů, než měl jeho předchůdce, Murciélago, za celou dobu svoji produkce.

Jubilejní Huracán je lakován modrým lakem Blu Nethuns a míří k nejmenovanému italskému zákazníkovi, zatímco v případě vlajkové lodi je jubilantem Aventador S Roadster, šedý otevřený model v barvě Grigio Telesto a žlutým čalouněním, který je určen pro japonského majitele.

Výhled pro následující léta je přitom pro Lamborghini také optimistický. Objednávky modelu Urus překonaly veškerá očekávání, a tak se dá předpokládat, že růst prodejů bude pokračovat i nadále. Třeba díky tomu nakonec dojde i na čtvrtou modelovou řadu, která by podle současných odhadů mohla dorazit nejdříve v polovině příštího desetiletí.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - JirkaV8
20. 7. 2018 00:00
Re: Pekné
Poukazy jsou, většinou je to hoďka na letišti. Což mě zas moc nebere a dálnice někde o víkendu nad ránem (už světlo, ale ne provoz) by byla lepší.
19. 7. 2018 11:22
Pekné
Jednou bych taky chtěl takové auto, nebo ho alespoň řídit. Třeba alespoň někdy formou poukazu na 10 min ,hehe >:D