Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Winkelmann: Lamborghini potřebuje třetí model, auto pro každý den

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Prozatím nebylo rozhodnuto, do kterého segmentu se automobilka vydá.

Na včerejším meetingu organizovaném agenturou Reuters potrvdil šéf Automobili Lamborghini S.p.A. záměr vyrábět třetí modelovou řadu.

Italské Lamborghini má v současné době v nabídce dvě modelové řady - Gallardo a Aventador. Stephan Winkelmann ale na pondělní tiskové konferenci potvrdil, že automobilka patřící do VW Group, zvažuje výrobu třetího modelu.

"Budeme mít třetí model. Musí to však být auto pro každý den. Chceme automobil, který budou naši zákazníci moci používat denně", řekl v Paříži novinářům šéf Automobili Lamborghini S.p.A..

Prozatím údajně nebylo rozhodnuto, do kterého segmentu se automobilka vydá. V minulosti již experimentovala s velkým SUV, v posledních letech to však vypadá spíše na velký čtyřdveřový sedan, který by konkuroval Aston Martinu Rapide.

Jakmile padne rozhodnutí, bude vývoj nového modelu Automobili Lamborghini S.p.A. trvat 3 až 4 roky.

Světový trh luxusních a sportovních vozů má v následujících letech růst. Z loňských 26 tisíc vozů se má podle Winkelmanna na maximální úroveň roku 2007 dostat někdy v roce 2013 nebo 2014.

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Avatar - delphino
24. 5. 2011 16:05
Re: Estoque
No krom zaplňování trhu, to bylo v době představení něco, z čeho jsme padli na zadek a byl to šok, po kterým by skočil každý kdo by na to měl, jenže až (jestli vůbec) jej představí za těch pár let, tak už to bude něco o čem se 4 roky ví a nebude to taková pecka, která by dala KO konkurenci nečekaně rychle, ale nyní bude muset už prostě bojovat jako jeho konkurence...
Avatar - kari.laz
24. 5. 2011 13:24
Re: Estoque
Přesně tak. Nyní už trh zaplňují Asrton Martin Rapide, Porsche Panamera a svůj díl má i postarší Maserati Quattroporte. Takže je škoda, že do toho nezasáhne i Lambo už teď.
Avatar - ManInBlack
24. 5. 2011 13:17
Re: Estoque
Estoque je fakt nádhernej a kdyby měl hlavní rysy ze studie a jen se doladily designový detaily, aby zapadalo víc do současnýho portfolia Lamborghini, byla by to bomba :-) Ale hlavně souhlasím s delphem - měli ho vyvíjet už v době představení konceptu.
24. 5. 2011 12:28
Re: Estoque
Taky doufám, že to bude zrovna tenhle model. Jen jsem zvědav, jak změní design více do Aventadora, podle mě je dokonalé teď. Nechme se tedy překvapit :-)
Avatar - delphino
24. 5. 2011 11:04
Estoqe
No je to výborný rozhodnutí a doufám, že se rozhodnou právě pro Estoqe. Bohužel to auto mohlo udělat obrovskou díru do světa, kdyby se začalo vyvýjet hned jak ho představili a vyjelo ven někdy v tuto dobu. Za 3 roky i když bude pořád famózní, už to bude něco staršího. A přijít s něčím lepším? Věřím jim, ale tohle budou těžko překonávat.