Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Diablo po Donaldu Trumpovi se prodalo za rekordní sumu

Marek Bednář
Diskuze (0)

Neznámý kupující zaplatil 1,1 milionu dolarů za Lamborghini Diablo VT Roadster z roku 1997, které má unikátní jak barvu, tak prvního majitele. Běžně se tyto vozy prodávají nanejvýš za poloviční peníze.

Bývalý americký prezident Donald Trump se nikdy netajil láskou k autům. V 90. letech minulého století měla podobu mimo jiné modrého Lamborghini Diablo VT Roadster, které je unikátní nejen tím, že ho v letech 1997–2002 vlastnil Trump a že na něm jsou speciální plaketky.

Ojedinělá je také modrá barva Le Mans, kterou Lamborghini pro modelový rok 1997 nemělo v nabídce. Trump ji získal, protože s automobilkou spolupracoval na marketingu, uvádí aukční dům Barrett-Jackson, v jehož aukci se vůz prodal.

Výsledná prodejní cena 1,1 milionu dolarů, tedy 25,2 milionu korun, je podle domu rekordem pro tento model. Navíc patrně rekordem, který se jen tak nepodaří překonat. Aukční web Bring a Trailer ve své historii ukazuje, že diabla VT Roadster z podobných let běžně mění majitele nanejvýš za půl milionu dolarů (11,5 milionu korun).

Kde vůz najde nový domov a zda vůbec zůstane ve Spojených státech, aukční dům samozřejmě nezveřejnil. Stejně jako, zda za rekordní sumou stojí unikátnost auta, anebo spíš známý majitel.

Video se připravuje ...

Marek Bednář
Diskuze (0)

Doporučujeme