Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maskáče jsou zpátky v módě. Speciální verze Lamborghini Huracán se ihned vyprodala

Daniel Fuglevič
Diskuze (0)

Dvanáct speciálně zbarvených exemplářů si už rozebrali zájemci z různých koutů světa.

Letošní ročník přehlídky Design Week v Miláně využilo Lamborghini k dalšímu představení rozsáhlých možností své personalizační divize Ad Personam. V rámci omezené série dvanácti kusů představila italská značka off-road supersport Huracán Sterrato v celkem čtyřech různých motivech kamufláže, každý odkazující na terénní schopnosti modelu.

Video se připravuje ...

Konkrétně byla speciální edice inspirována čtyřmi druhy terénu, ve kterých Sterrato podle značky exceluje: sníh, písek, šotolina a povrch vyprahlé pouště. Kamufláže v matném provedení doplňují taktéž matně lakované části karoserie či doplňky včetně střešních nosičů. Za 19palcovými kovanými koly pak razí brzdové třmeny v kontrastních odstínech – stejné odstíny podtrhují i linie předního nárazníku a bočních prahů.

V interiéru předvádí divize Ad Personam obložení karbonem a tmavým chromem, dále čalounění Alcantarou v kombinaci s kontrastními barvami, které našly místo na prošívání sedaček nebo taky krytech startovacích tlačítek jednotlivých verzí. Jinak samozřejmě nesměla chybět loga Sterrato a plakety dokazující, že tyto vozy připravila personalizační divize Lamborghini.

Motiv různých terénů nakonec zapadá i do různorodosti cílových destinací, do kterých exempláře limitované verze zamíří. Všech dvanáct kusů už bylo prodáno vybraným klientům z USA, Latinské Ameriky, Evropy, Středního východu, Afriky, Asie, Tichomoří a taky Austrálie. Série je součástí původní limitované produkce Huracánu Sterrato v počtu 1499 kusů.

Stačí zopakovat, že off-roadově střižený Huracán se zvýšeným podvozkem a širším rozchodem kol používá známý 5,2litrový desetiválec naladěný na 610 koní (449 kW) a 560 Nm točivého momentu v kombinaci se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou a pohonem všech kol se zadním samosvorným diferenciálem. K rychlé jízdě po nezpevněném povrchu jsou standardem terénní run-flat pneumatiky Bridgestone Dueller AT002. Sterrato zrychlí z nuly na 100 km/h za 3,4 sekundy a maximálně dosáhne 260 km/h.

Daniel Fuglevič
Diskuze (0)

Doporučujeme