Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úplně nový Lancer Evo z roku 2006 je v aukci a zájemci nestačí přihazovat!

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Kdo v posledních letech pořídil Mitsubishi Lancer Evo, ten rozhodně neprohloupil. Dražeb za částky mnohonásobně převyšující původní cenu je stále více a patřit mezi ně bude i tento kousek.

Japonská automobilka populární Lancer Evo nedávno pohřbila, i když tvrdí, že ne definitivně. Oblibu modelu dokazují aukce z posledních týdnů. Považte, že vůbec poslední vyrobený kus byl vydražen za více než 1,7 milionu korun. Vynaložené peníze šly navíc na charitu.

Říkáte si, že více už za výkonný sedan nikdo nedá? Omyl. Aktuálně totiž na serveru eBay probíhá aukce více než 10 let starého Lanceru Evo IX a není den, kdy by se tu neobjevil čerstvý příhoz. I když se začínalo na částce 339.000 Kč, nyní je hodnota nejvyšší nabídky téměř 2,3 milionu korun!

Čím že je vůz vyrobený v roce 2006 tak výjimečný? Odpověď nalezneme na budících, které ukazují pouze 15 najetých kilometrů. Nový majitel auto obdrží se všemi doklady i kupní smlouvou s původní cenovkou, která činí podle aktuálního přepočtu 796 tisíc korun (35.189 dolarů).

Pod kapotou Lanceru Evo je ukryt přeplňovaný dvoulitr s výkonem 214 kW a točivým momentem 391 N.m, jenž se páruje se šestistupňovým manuálem. V autě nalezneme také bohatou výbavu, nechybí klimatizace, centrální zamykání nebo elektricky ovládaná okna. A pozor, na toto Mitsubishi se dokonce ještě vztahuje záruka.

Zaznamenáno bylo již 44 příhozů a dá se očekávat, že v následujících pěti dnech, kdy aukce poběží, počet ještě vzroste. Dvakrát škoda, že se Mitsubishi rozhodlo tohoto populárního modelu vzdát na úkor módní vlny SUV. Název Evo by však v nabídce Japonců mohl setrvat. Spekuluje se, že bude označením pro sportovně laděná SUV.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Avatar - Stejsn
20. 7. 2017 15:23
Re: Cena?
Tak cena na té faktuře je 34 tisíc dolarů. Krát dnešní kurz to odpovídá. Nevím kolik byl kurz CZK-USD před 11 lety, ovšem.
20. 7. 2017 13:15
Re: Cena?
v USA možná jo...
20. 7. 2017 13:09
Cena?
opravte si cenu.. 796tis. nové Evo nestálo..