Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover Discovery 4 pro modelový rok 2013 dostal lehké retuše

David Bureš
Diskuze (2)
Britský „objevitel“ se pro rok 2013 dočkal nových barev a dalších drobných změn ve výbavě.

Modely značky Land Rover kráčí cestou častějších, avšak drobnějších změn. Pro modelový rok 2013 se nové generace dočkal Range Rover, Freelander pak byl výrazněji modernizován. Na modely Defender a právě Discovery už zbyla jen mírná modernizace.

V nabídce je nyní pět nových odstínů karoserie, kterými jsou černá Barolo, černá Mariana, šedá Causeway a laky nazvané Havana a Barossa. Verzi HSE je pak možné vyzdobit 19palcovými sedmipaprskovými koly z lehkých slitin ve stříbrném provedení.

Vylepšen byl multimediální systém, který zahrnuje rádio DAB a nový digitální TV tuner, který je schopen přijímat stream MPEG4. Základní hudební systém zahrnuje osm reproduktorů, barevnou obrazovku a Bluetooth, objednat je možné ale i systém Harman Kardon s 11, nebo 17 reproduktory. K dispozici bude už pouze navigační systém Premium.

Vzhled bude moci vylepšit designový paket Black. Jak název napovídá, jeho součástí jsou černě lakované doplňky, kterými jsou střešní ližiny, mřížka chladiče, kliky dveří, kryty vnějších zpětných zrcátek a nápisy Land Rover a Discovery.

Další možností je rozšířený kožený balíček. Ten k sedadlům Windsor čalouněným kůží přidává dvojité prošívání na horní části palubní desky, dveřích a kolem přístrojového panelu.

Na trzích Evropské unie bude Discovery nabízeno se zážehovým pětilitrovým vidlicovým osmiválcem o výkonu 276 kW a třílitrovým šestiválcovým turbodieselem ve dvou výkonových verzích se 155 kW a 188 kW. Osmiválec spolupracuje se šestistupňovým automatem, vznětové jednotky pak s osmistupňovým. Obě převodovky pochází z dílny firmy ZF.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - positivemind
4. 10. 2012 00:32
Re: Super
Nejhezčí je stejně zlatá metalíza, Disco je v ní neodolatelné
3. 10. 2012 19:14
Super
Tak červená s černými koly Discovery mooooc sluší, parádní Lanďák :yes: