Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Legendy na Moje.auto.cz: Citroën BX

David Bureš
Diskuze (1)
Francouzský rodinný vůz z dílny studia Bertone je na Moje.auto.cz hodnocen hned v pěti uživatelských recenzích.

Citroën BX, jeden z předků současného modelu C5, se vyráběl mezi lety 1982 až 1993, jeho křivky tvořilo italské studio Bertone. Tvůrci o tvarech automobilu uvedli, že jsou půl cesty mezi uměním pro umění samotné a ultra banálním stylem. Jaké problémy dnes trápí tento výstřední Citroën? Na tuto otázku zodpoví uživatelské recenze na Moje.auto.cz.

Uživatelka Darja o Citroënu BX prohlašuje, že je velice rozporuplným vozem, který mnozí považují za obludnou krabici. Majitelka upozorňuje na často zanedbaný servis některých exemplářů, obvykle mají BX problém s hydraulickým systémem. Na autě pochvaluje vzdušný interiér, možnost tvrdšího nastavení podvozku pro sportovnější jízdu a na svůj věk slušnou výbavu.

Automobil z roku 1988 vlastní Stazius, který při opravě dává přednost soukromým specialistům na hydrauliku vozů Citroën. Spolu s elektronikou je hydraulický systém nejčastější závadou.

Také uživatel Loser tvrdí, že je nutné se o vůz pečlivě starat, jinak se zvyšuje pravděpodobnost, že se porouchá hydraulická soustava. Podle jeho názoru je BX nadčasové auto, které poměrem cena/výbava válcuje i leckteré novější ojetiny.

Méně obvyklé provedení kombi, vyráběné až do roku 1994, si pořídil uživatel kotyk. Ten chválí skvělou antikorozní ochranu auta, díky které nerezaví. Minusem BX je podle jeho názoru interiér, který díky množství vrzajících zvuků přirovnává k stěhovacímu vozu.

Pokud vás tento francouzský youngtimer zaujal, pročtěte si i zbývající uživatelské recenze na Moje.auto.cz, případně se zapojte do diskuze.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - gld
14. 8. 2011 22:46
béix
Moja srdcovka, idem prelúskať recenzie

Keby tomu nehnili trubky na hydrauliku tak by si to človek kúpil ako youngtimera. Xaňťoška doviedla hydrauliku do spoľahlivostnej dokonalosti ale dizajnovo už proste nie je to čo bx- nadčasová krabica.