Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus CT 200h s Petrou Němcovou míří do světa módy

Michal Fokt
Diskuze (6)
Kompaktní hybridní Lexus se stal partnerem české supermodelky a módní akce Prague Fashion Night.

V této souvislosti bych asi za běžných okolností hovořil o Lancii - italská značka se (a to nejen v Česku) profilovala jako partner světa módy, jenže po jejím útlumu se tahle pozice uvolnila. Nyní se na její místo dere Lexus, konkrétně faceliftovaný kompaktní full-hybrid CT 200h, jenž v těchto dnech přichází na český trh.

Svůj český debut spojil s druhým ročníkem módní akce Prague Fashion Night. Jedná se o „módní nákupní noc“, během níž se prezentovalo téměř šedesát módních značek a butiků, sídlících v ulicích Pařížská, Široká, Celetná, Dlouhá, Dušní, Havířská, Petrská, Železná, Na Příkopě, Malé a Václavské náměstí a zapojilo se do ní bezmála 60 módních značek a butiků.

Tváří akce se opět stala česká supermodelka Petra Němcová, která v rámci svých povinností, plynoucích z této funkce, vyzkoušela i partnerský vůz akce, kterým se stal již zmíněný Lexus CT 200h. Za jeho volantem strávila po svém příletu do Prahy nemalou část dne. A výsledek rychlotestu z pražských ulic? „Je to krásný a elegantní vůz, který skvěle zapadá do konceptu této akce“, řekla Petra Němcová na adresu nového Lexusu CT 200h. „Cestování bylo velmi příjemné, zaujalo mě především nebývalé ticho uvnitř vozu“. Zdá se, že si tedy auto už ani nebudeme muset půjčovat k redakčnímu testu. :-)

Pokud byste měli zájem (teď myslím o CT, nikoli o Petru), přichází s (údajně) zaváděcími slevami, znamenající oproti dosavadnímu stavu snížení v rozmezí 160-181 tisíc korun, což znamená, že CT 200h začíná na 599.000 Kč.

Michal Fokt
Diskuze (6)
Avatar - JDM
5. 4. 2014 15:09
Re: ty vole
jj jestli tak valí voči na to auto nebo na tu ženskou >:D
4. 4. 2014 22:06
ty vole
ten Carlsberg nalevo >:D >:D >:D >:D
4. 4. 2014 13:44
Petra krásná, auto ne
Na tom úvodním snímku je krásně vidět, jak nesmyslně je řešen desig zadní půlky tohoto Lexusu. Zadní boční dveře jsou snad o čtvrt metru kratší než přední, a aby to vyniklo ještě víc, tak mají zespodu podseknuté okno. Zato sloupek C je široký snad kilometr, což se zase snaží křečovitě maskovat zezadu přilepeným okénkem. Prostě jedna velká designová katastrofa.. :'-( :no: :no: :no:
P.S. Petra asi nesešlápla pořádně pedál plynu, jinak by nemohla tvrdit, jak je auto tiché. Taky jsem v něm jel a vysavačový zvuk, který se ozve při plné akceleraci (variátor!) je opravdu strašlivý! >:-[], nemluvě o problematickém odpružení na krátkých nerovnostech a miniaturním prostoru na zadním sedadle. Je prostě tolik krásnějších, prostornějších, levnějších a jízdně nesrovnatelně schopnějších hatchbacků nižší střední třídy, že se divím, že si toto někdo koupí. :-O :no: Asi pseudoekologické pozérství...
Avatar - rimow11
4. 4. 2014 11:44
Re: lexus
ja prave nad ním rozmýšlam, ...a priestor vzadu je malý to je pravda :yes:
4. 4. 2014 11:39
Re: lexus
Auto super, ale ten prostor vzadu je nedostatečný pro lidi nad 165cm. Jinak bych ho už měl doma ;-\