Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus pro Ženevu chystá hybridní kupé LC 500h

David Bureš
Diskuze (0)
Lexus LC je velké luxusní kupé, které chce konkurovat třeba Mercedesu S kupé. Vedle staromilského pětilitrového osmiválce nabídne i hybridní pohon.

Nové luxusní kupé značky Lexus se v lednu na detroitském autosalonu představilo ve verzi LC 500, které pod kapotou bije pětilitrový osmiválec. V březnu na ženevské autoshow pak bude debutovat druhá, dříve avizovaná varianta LC 500h s hybridním pohonem.

Techniku v útrobách LC 500h automobilka zatím nezveřejnila. Tvrdí však, že se bude jednat o novou generaci hybridního ústrojí Lexus Multi Stage Hybrid System, který má nabídnout vylepšené jízdní zážitky, více síly i nižší spotřebu paliva.

Zahraniční média spekulují o tom, že pod kapotou hybridního kupé bude pracovat 3,5litrový šestiválec o výkonu 230 kW. Celkový výkon hybridní soustavy pak má činit 350 kW. Již brzy se dozvíme více, zatím si musíme vystačit pouze s několika fotografiemi LC 500h.

Lexus LC je velké luxusní kupé, které se postaví třeba Mercedesu S kupé. Auto vycházející z konceptu LF-LC představeného v roce 2012 je zahájením nové fáze značky, a to jak z hlediska designu, tak z hlediska strojírenských procesů.

Základem novinky s poněkud kontroverzním vzhledem je platforma GA-L, která poslouží i dalším modelům s pohonem zadních kol a motorem umístěným vpředu podélně. Specialitou je třeba i nová desetistupňová automatická převodovka, představená v osmiválcovém LC 500. Jisté je, že tuto techniku použije nová generace vlajkové lodi značky – sedanu LS.

Vzhled nového LS naznačuje koncept LF-FC. Ten se poprvé ukázal na podzim v Tokiu, v Ženevě pak oslaví svoji evropskou premiéru. Auto dlouhé 5,3 metru je poháněno elektromotory, které svoji energii čerpají z palivových článků.

David Bureš
Diskuze (0)