Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lotus připravuje otevřenou verzi Evory 400

Michal Fokt
Diskuze (0)
Po dřívějších náznacích je to nyní jisté - model Evora bude mít otevřenou verzi roadster, ostré provedení Evora 400 nevyjímaje.

Lotus před časem přehodnotil své plány na restart značky a rozhodl se jít cestou evoluce stávajících modelů, zkvalitňování jejich výroby a rozšiřování nabídky o vozy, odvozené od aktuálního portfolia. Toliko oficiální prohlášení, podpořené letošním představením ostré Evory 400, disponující výkonem 406 koní, vydolovaným z kompresorem přeplňovaného V6 3.5 od Toyoty.

Nyní máme další dobré zprávy. Dalším rozšířením nabídky se podle informací Autocaru, pocházejících přímo od šéfa značky Jean-Marca Galese, stane vůz Evora Roadster, tedy otevřená verze hethelského kupé. Přesněji řečeno půjde o targu se dvěma odnímatelnými střešními panely, vážícími dohromady jen 6 kg, které bude možné uklidit do prostoru za předními sedadly.

S ohledem na konstrukční řešení šasi nebude mít prý odstranění střechy žádný vliv na tuhost karoserie, což bude důležité zejména v případě nejostřejšího modelu, jímž se stane Evora 400 Roadster. Ano, kompresorový V6 3,5 l s výkonem 406 koní a točivým momentem 410 N.m dostane i otevřená Evora a dá se tedy předpokládat, že se dynamické schopnosti auta budou shodovat s výchozím kupé, což by znamenalo, že z klidu na sto kilometrů v hodině zrychlí za 4,2 sekundy a maximální rychlost bude činit 300 km/h!

Gales také prozradil, že se vyvíjí i nástupce modelů Elise a Exige. Neměli bychom se bát, budou lehčí a rychlejší, než dosud, současně ale také použitelnější pro každodenní provoz. Automobilka chce letos prodat 3000 aut a v příštím finančním roce, začínajícím 1.4. 2016, by měla být poprvé po

60 letech zisková!

Michal Fokt
Diskuze (0)