Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Magna Steyr do Ženevy přiveze koncept Mila Plus, spotřebuje 1,4 l na 100 km

Jan Mička
Diskuze (3)
Rakouská společnost Magna Steyr do Ženevy přiveze plug-in hybridní koncept Mila Plus. Má tři motory a jezdit by měl za 1,4 litru benzinu na sto kilometrů.

Evropská legislativa je neúprosná a alespoň podle tabulkových hodnot jsou zatím plug-in hybridy řešením, jak dosahovat vysokého výkonu při minimální spotřebě paliva. Stejným směrem šla i rakouská společnost Magna Steyr, která do Ženevy přiveze svůj koncept ekologicky šetrného sportovního vozu se třemi motory.

Koncept nese jméno Mila Plus a co se poskytnutí oficiálních informací týče, je společnost poměrně skoupá. Prozatím víme, že se jedná o dvoumístný sportovní vůz s hliníkovým rámem, do kterého jsou chytře zakomponovány akumulátory. Celý vůz má vážit pouze 1520 kilogramů, a právě díky umístění baterií má být celá konstrukce překvapivě pevná.

Magna Steyr drží v tajnosti i důležitá technická data. Zatím se musíme spokojit akorát s tím, že bude vůz vybaven tříválcovým agregátem a dvojicí elektromotorů, jeden u každé nápravy. Akcelerace z 0-100 km/h zabere méně než pět sekund a díky akumulátoru je bude možno cestovat až 70 kilometrů bez produkce jediného gramu škodlivých emisí. S tím ostatně souvisí také spotřeba paliva - udávaných 32 gramů CO2/km odpovídá průměrnému odběru 1,4 l na 100 km. Více se dozvíme po premiéře na ženevském autosalonu.

Jan Mička
Diskuze (3)
Avatar - CountachSV
28. 2. 2015 09:25
Záď
lehce zavání bramborou

[odkaz]
27. 2. 2015 18:44
Re: Spotřeba nic moc
Nejvíc jsem najezdil s tím ve fabii 1.4 TDI spotřeba vypadá nic moc, ale já mam nějakou těžkou pravou nohu :no:
Avatar - baca42
27. 2. 2015 17:58
Spotřeba nic moc
Spotřeba hybridů postupně klesne na nulu a přestane se udávat. Pod nulu se asi nikdo nedostane.
Jinými slovy: Auto má 3 motory a jeden z nich, když většinu času nepracuje, žere 1,4l/100km. :-)