Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mahindra & Mahindra kupuje výrobce elektromobilů REVA

Diskuze (1)
Koncern Mahindra & Mahindra provedl doma v Indii významnou akvizici – získal podíl 55,2 % ve společnosti REVA, která je předním světovým hráčem v oblasti elektromobilů.

Mahindra & Mahindra míří s nejnovější akvizicí mezi výrobce elektromobilů. Indický koncern získal majoritní podíl ve firmě REVA Electric Car Company, sídlící v Bangalore. Mahindra & Mahindra získá zhruba za 10 milionů dolarů 55,2procentní podíl. REVA se současně přejmenuje na Mahindra REVA Electric Car Company.

Pro Mahindra & Mahindra představuje tento krok významný posun v oblasti alternativních pohonů. Dosud automobilka experimentovala s hybridem využívajícím dieselový motor v osobním autě a tříkolkami na vodíkový pohon. V prodeji jsou na indickém trhu automobily Mahindra schopné provozu na čistou bionaftu a takzvané mikrohybridy. Technické know-how REVA chce Mahindra využít k vývoji vlastních modelů na plně elektrický pohon, především se zaměří na elektrickou verzi malého užitkového vozu Maxximo.

REVA Electric Car Company vznikla jako společný podnik indické Maini Group a kalifornské AEV LLC. První elektromobil REVA se začal prodávat v Bangalore v roce 2001, prodej v Londýně byl zahájen v roce 2004.

Do širšího povědomí chce REVA na evropských trzích vstoupit s modely NXG a NXG, které se představily loni na frankfurtském autosalonu.

Indický výrobce elektrických vozů Reva Electric Car Company letos v březnu zveřejnil záměr postavit na Slovensku nový závod, ve kterém by se mohlo ročně vyrábět až 30.000 vozidel. Hodnota investice by podle STV měla dosáhnout asi 60 milionů eur (1,5 miliardy Kč). Podle původních plánů chtěl investor závod začít budovat již v letošním roce. Stát by měl u Trenčína nebo Bánovců nad Bebravou.

Diskuze (1)
27. 5. 2010 14:30
predvolebny tah REVA
Az teraz som si uvedomil, ze to ze to zverejnila "verejnopravna" TV = TV ovladana SMER-om znamena, ze to bol iba predvolebny tah podobny tomu Meciarovskemu, ze k nam pride Toyota (neskor skoncila vo F - Yaris) alebo tomu Dzurindovskemu, ze do Hrusova pride 6mld investicia. Vsetky prisli teste pred volbami.
Pamamtam si, ked k nam prisiel PSA, z cista jasna, bez akychkolvek ruchov a spekulacii oznamilo vedenie PSA, ze prichadza do Trnavy. Ziadna politika v tom nebola, vsetko prebehlo v tichsti do poslednej chvile, ked to bolo ohlasene oficialne.