Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Malé SUV Ford EcoSport se začalo prodávat, zatím v Brazílii

David Bureš
Diskuze (3)
Malé SUV z dílny Fordu je v Brazílii zatím nabízeno se šestnáctistovkou schopnou spalovat benzin a etanol.

Ford začal na brazilském trhu prodávat kompaktní SUV EcoSport. První sériové vozy ze zdejší továrny Camaçari vyjely na začátku srpna. Vůz je dle Fordu určen především pro zákazníky z rozvíjejících se trhů.

O automobil je mezi brazilskými zákazníky zatím velkým zájem. Prvních 2.600 exemplářů nabídnutých v předprodeji bylo vyprodáno během několika hodin.

Brazilští zákazníci zatím mohou EcoSport pořizovat s motorem 1,6i Flex schopným spalovat benzin i etanol. Dle natankovaného paliva nabízí výkon 81 až 85 kW. Později se nabídka rozroste o 2,0i Flex. Ten rovněž může spalovat benzin i etanol, jeho výkon se bude pohybovat v rozmezí 104 až 108 kW.

Šestnáctistovka je kombinovaná s pětistupňovou manuální převodovkou, nabídku však v následujících měsících obohatí také automat.

Zatím je k dispozici pouze pohon předních kol, nicméně se počítá i s verzí s poháněnými všemi koly. Tato varianta bude mít víceprvkovou zadní nápravu. O zastavení se starají kotoučové brzdy vpředu a bubnové brzdy vzadu.

SUV je dlouhé 4,24 metru, široké 1,76 metru a vysoké 1,69 metru, rozvor náprav je dlouhý 2,52 metru. Zavazadlový prostor nabízí objem 322 litrů, sklopením zadních sedadel může jeho objem vzrůst až na 705 litrů.

Ford EcoSport byl vyvinut v Brazílii, má však být globálním modelem, prodávat se bude ve zhruba 100 zemích. To je rozdíl proti první generaci tohoto vozu, která se od roku 2003 prodávala jen v Jižní Americe.

O výrobu druhé generace EcoSportu se vedle brazilské továrny Camaçari postarají ještě závody v thajském Rayongu, indickém Chennai a v čínském Čchung-čchingu.

David Bureš
Diskuze (3)
10. 8. 2012 16:51
nooo...
musim povzdychnut... auticko je to pekne. No neda mi zacudovat sa nad tym aka je to doba. Ked s touto kategoriou MiniSUV prislo Daitasu s Terios tak sa vsetci smiali ake prditko. Dnes sa predbiehaju kto urobi ECO auto... ECO je cool... ja som to pochopil uz davno :-)
10. 8. 2012 12:56
Re: Pekné...
jjj....jen aby to začli dovážet....už v něm vidím svou máti >:D jak krosí polňačky >:D
Avatar - PeterLuk
10. 8. 2012 11:20
Pekné...
Pekné autíčko. Do terénu sa asi neodváži (keže vychádza z Fiesty), ale vyzerá pekne offroadovo.
Páči sa mi, že je rezervné koleso vzadu... ;-)