Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Malé SUV od Hondy přijde v roce 2015

Jan Mička
Diskuze (1)
Honda na letošním autosalonu v Detroitu představila zajímavý koncept jménem Urban SUV. Nejnovější informace naznačují, že bychom se o něj měli začít více zajímat.

Jiří Miňovský, ředitel zastoupení Honda ČR, sice v našem dnešním online rozhovoru budoucnost nového modelu nepřiblížil, zároveň však možnost výroby ani nevyvrátil. Honda by přitom atraktivní model pro mladé potřebovala jako sůl. Konkurenti jako Nissan Juke nebo Opel Mokka totiž nespí. Neoficiální informace hovoří o uvedení vozu na trh v roce 2015.

Pokud se Urban SUV dostane do výroby, vyjede na platformě Hondy Jazz. Designově by měla mít blízko k modelu CR-V, rozměrově však nikoliv. Délka by totiž neměla přesáhnout 4300 milimetrů. Příchod modelu je navíc vynikající příležitostí k oživení označení HR-V, které Honda v roce 2006 zavřela do šuplíku. Otázkou do pranice je, zda má nový model alespoň minimální šanci na výrobu jak s třídveřovou, tak pětidveřovou karoserií.

Pokud chce být Honda s novým modelem konkurenceschopná, musí nabídnout možnost výběru mezi pohonem předních a všech kol. Pod kapotou se pravděpodobně objeví motory 1.4 i-VTEC a 1.8 i-VTEC s výkony 73, resp. 104 kW. Počítá se však i s novým naftovým čtyřválcem 1.6 i-DTEC o výkonu 88 kW. Tento motor se zatím nabízí jen v Civicu, na konci letošního roku se ho dočká i model CR-V.

Jan Mička
Diskuze (1)
Avatar - kaa
7. 8. 2013 08:15
To snad ne.
Ta se tedy moc nepovedla. Trošku Ssangyong.