Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN TGS se představuje jako zemědělský tahač

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost MAN Truck & Bus zve na letošní podzimní veletrh Agritechnica, kde se její největším lákadlem stane zástupce těžkých nákladních vozidel řady TGS v provedení pro využití v zemědělství.

Veletrh Agritechnica, pořádaný od 12. do 18. listopadu letošního roku na výstavišti v Hannoveru, patří k nejvýznamnějším mezinárodním setkáním odborníků na zemědělskou techniku.

Téměř tři tisíce vystavovatelů prakticky z celého světa zde prezentují svou techniku pro profesionální rostlinnou výrobu. Společnost MAN Truck & Bus představí novinku v podobě tahače TGS pro nasazení v zemědělství na stánku C45 v hale číslo 16.

Tahač je před svou výstavní premiérou prezentován v provedení s konfigurací podvozku 4x4 a pohonnou jednotkou v podobě osvědčeného přeplňovaného vznětového šestiválce D26 o objemu válců 12,4 litru, nejvyšším výkonu 368 kW (500 k) a točivém momentu 2300 N.m.

Novinka má být využívána jako zemědělský nebo lesní tahač, čemuž odpovídá provedení jeho hydraulického systému a možnost připojení různých externích nástrojů. Standardem jsou pro přední nápravu pneumatiky 445/65 R22,5 vpředu a 600/50 R22,5 vzadu.

Společnost MAN Truck & Bus uvádí, že mezi přednosti její novinky patří i skutečnost, že po ukončení zemědělského nasazení například na konci žní mohou být vyměněny pneumatiky a tahač může posloužit pro dopravu ve stavebnictví nebo během zimních měsíců při údržbě silnic s příslušným vybavením jako sněhový pluh.

Na jednom ze snímků svého nového tahače TGS 18500 4x4 BL pak společnost MAN Truck & Bus připomíná i jednu již dávno uzavřenou kapitolu své historii, kterou byla v roce 1963 ukončená výroba traktorů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)