Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Management značky Aston Martin možná automobilku odkoupí

Ondřej Láník
Diskuze (55)
Podle dobře informovaných zdrojů se šéf Aston Martinu Ulrich Bez chystá učinit nabídku na odkoupení značky od mateřského Fordu.

Aston Martin byl věřejně nabídnut Fordem minulý týden a v současné době se spekuluje, kdo o automobilku pravděpodobně bude mít zájem. Ve hře je minimálně jeden ambiciózní ruský investor, americká investiční skupina, ke které patří bývalý vysoce postavený manažer Fordu Jacques Nasser a také management samotného Aston Martinu.

Bez zatím odmítl potvrdit zda o Aston Martin bude usilovat, ale nedělníku The Sunday Times řekl, že on a jeho tým odvedl v Aston Martinu dobrou práci a byl by to logický krok, kdyby budoucí majoritní vlastník pokračoval ve spolupráci se současným vedením. Podle jeho slov nebylo rozhodnutí Fordu prodat Aston Martin učiněno bez lidí v Británii.

Ford najal investiční banku UBS, která se stará o celou operaci oddělení tradiční britské značky od americké Ford Motor Company. Aston je přitom nejsnáze vyčlenitelnou značkou z tria Jaguar, Aston Martin, Land Rover a podle všeho je také tou perspektivnější z nich.

Ford kapitálově vstoupil do Aston Martinu v roce 1987, od roku 1992 má nad značkou plnou kontrolu. Minulý rok bylo vyrobeno 4500 automobilů, letos plán počítá s 5000 vozy. Například v roce 1992 se přitom vyrobilo pouze 46 Astonů.

Ondřej Láník
Diskuze (55)