Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati Ghibli Neiman Marcus Special Edition jako vánoční dárek

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Americký obchodní řetězec Naiman Marcus ve svém letošním vánočním katalogu nabízí mimo jiné i speciální vydání italského sportovního sedanu.

Neiman Marcus letos vydává již 88. ročník svého prestižního vánočního katalogu a jednou z největších hvězd na jeho stránkách je speciální vydání Maserati Ghibli, které má vzniknout v sérii pouhých sto vozů.

Maserati Ghibli Neiman Marcus Special Edition se pyšní lakem karoserie pojmenovaným Grigio Maratea, jemuž sekundují 20-palcová litá kola ve stříbrné barvě, za nimiž se ukrývají šesti- a čtyřpístkové brzdové třmeny v červené barvě.

Interiéru vládne kombinace čalounění kůží Cuoio v kombinaci s částmi palubní desky, středového tunelu a výplní dveří lakovanými pianovou černí. Na sedadlech je použito kontrastní prošívání černou nití, jíž jsou vyšity i trojzubce na opěrkách hlav.

Součástí standardní výbavy je mimo jiné prémiový audiosystém Bowers & Wilkins s výkonem 1280 W, vyhřívaný volant, přední i zadní sedadla a přední i zadní parkovací senzory. Na exteriéru i v interiéru na příslušnost k limitované edici odkazují loga, která zároveň připomínají sto let automobilky Maserati.

Základem pro Neiman Marcus Special Edition, jehož cena je stanovena na 95.000 amerických dolarů (zhruba 2.075.000 Kč) je sériový model Ghibli S Q4, který je aktuálním vrcholem této modelové řady.

Tento sedan s přeplňovaným šestiválcem o výkonu 301 kW a točivém momentu 550 Nm ve spojení s osmistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol dosahuje maximální rychlosti 284 km/h a z 0 na 100 km/h akceleruje za 4,8 s.

Není to poprvé, co Naiman Marcus nabízí speciální automobily jako vánoční dárek. V minulosti to bylo například deset vozů Ferrari FF, padesátikusová série Jaguar XJL Supercharged Neiman Marcus Edition v černém laku nebo sto Chevroletů Camaro ve specifickém odstínu Deep Bordeaux. Naiman Marcus prodával i repliku čtyřkolového motocyklu Dodge Tomahawk.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
11. 10. 2014 18:20
Re: Milý Ježíšku...
Nefunguje to, už jsem mu psal minulý rok. A nic :-)
11. 10. 2014 16:16
Re: Milý Ježíšku...
ale prdlajs Maserati to je od včerejška [odkaz] už louend >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Avatar - speeder75
11. 10. 2014 11:21
Milý Ježíšku...
:-)