Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati Levante odhalilo tvary na patentových nákresech

Jan Mička
Diskuze (0)
Maserati Levante se má oficiálně představit na lednovém autosalonu v Detroitu. Takto vůz vypadá na patentových nákresech.

Uvedení vůbec prvního SUV v historii značky Maserati je velká věc. Nic se nesmí uspěchat, což vzhledem k tomu, že jsme předobraz vozu v podobě konceptu Kubang viděli už před čtyřmi roky, poměrně dost daří. Nyní už je téměř jasné, že se model Levante představí na lednovém mezinárodním autosalonu v Detroitu, a tyto patentové nákresy odhalují, jak bude nakonec vypadat.

Jak to zatím vypadá, překvapení se nekoná. Základní proporce karoserie odpovídají konceptu Kubang a drobných změn doznaly snad jen přední světlomety, maska chladiče a zadní svítilny. Celkově na nás vůz působí trochu jako Infiniti QX70, po osobním setkání však stoprocentně poupravíme názor. Japonský konkurent přijde alespoň prozatím o něco mohutnější.

Jak jsme uvedli již v dříve, pod kapotou Maserati Levante najdeme šest pohonných jednotek a později by neměl chybět ani plug-in hybrid. Zážehové agregáty zastoupí vidlicový šestiválec o výkonech 257 a 312 kW, a vrcholný osmiválec má nabídnout více než 412 kW. Pokud jsou naše odhady správné, budou vznětové agregáty pocházet od VM Motori, stejně jako jediný takový pod kapotou Maserati Ghibli. Nabízet by se měly verze se 184 kW, 202 kW a 250 kilowatty.

Jan Mička
Diskuze (0)