Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda CX-7: oficiální fotografie a informace

Libor Zezulka
Diskuze (66)
Mazda dnes zveřejnila další informace o novém crossoveru CX-7, který představí na autoshow v Detroitu.

Studie MX-Crossport od Mazdy se v Detroitu definitivně promění v nový crossover CX-7. Pětimístný automobil speciálně navržený tak, aby splňoval především požadavky severoamerických zákazníků, obléknul slušivý sportovní kabát z kolekce Zoom Zoom s agresivní přídí, avšak kompaktní zádí. Dynamičnost srší rovněž z interiéru. Členitou palubní desku rozděluje široká středová konzola navazující na středový tunel, který pokračuje až k zadním sedadlům.

Přístrojovou desku s „budíky“ ukrytými v tunelech CX-7 navazuje na starší sourozence, sportovní naturel prozrazuje například tříramenný volant potažený jemnou kůží. Rozměry se nový crossover blíží velkým SUV, na délku měří 4675 mm, na šířku 1872 mm a na výšku 1645 mm, rozvor činí 2750 mm. Přestože CX-7 uveze „pouze“ pět pasažérů, bude platným pomocníkem. Zavazadlový prostor už v základním uspořádání nabídne téměř jeden metr dlouhou ložnou plochu.

Sklopením sedadel dělených v poměru 60:40 se přitom ložná plocha, samozřejmě zcela rovná, protáhne na 1.8 metru. Praktickou stránku podpoří i celá řada odkládacích prostoru rozmístěných v celém interiéru. Motorovou paletu bude zatím tvořit jediná jednotka, a to přeplňovaný zážehový čtyřválec 2.3 litru s výkonem 179 kW při 5000 otáčkách, který bude spojený s šestistupňovou automatickou převodovkou. Vůz stojí na moderním podvozku se vzpěrami McPherson vpředu a zadní víceprvkovou nápravou.

Aktivní bezpečnostní prvky zahrnují ABS, TCS (kontrola trakce) nebo DSC (kontrola stability), pasivní bezpečnost zajišťuje pevný skelet nebo šest airbagů. V bohaté výbavě nechybí položky jako bezklíčový vstup, satelitní navigace s dotykovou obrazovkou nebo výkonný audiosystém (na přání BOSE). Prodej CX-7 odstartuje v USA na jaře 2006.

Libor Zezulka
Diskuze (66)
4. 1. 2006 22:58
BACHA
u diferenciálu potřebuju helfnout... válcuje mě tam zas Martina :-)