Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda: Pět nových modelů v dalších třech letech

Michal Fokt
Diskuze (10)
U Mazdy se ani zdaleka nechystá jen modelová obměna u stárnoucího roadsteru MX-5, nové generace se chystají u dalších dvou modelů a těšte se také na dvě zcela nová auta.

Když se hovoří v případě Mazdy o novém modelu, zcela jistě bude řeč o MX-5, která už nám trochu přesluhuje, přestože patří k těm autům, na kterých to není zase tak moc vidět. Nejnovější zprávy z Hirošimy potvrzují příchod čtvrté generace v roce 2015, přičemž řeč je nikoli pouze o představení, ale o zahájení prodeje, což ovšem neznamená, že se to stihne i v Evropě.

Šéfdesignér značky Ikuo Maeda prozradil, že už dokončil finální verzi designu a aniž by byl jakkoli konkrétní, řekl také, že měl možnost vidět podobu Alfy Romeo Spider, která byla patrně kvůli vyloučení vzájemné inspirace navrhována zcela separátně. Vzhledem k podobnosti Mazdy3 a Alfy Giulietta možná překvapí, že podle Maedy je Spider "výrazně odlišný". Pokud tedy Mazda i v případě Miaty pojede v Kodu, dá se předpokládat, že Italové vsadili na retro.

Dalšími modely, které chystá v dalších třech letech střídání generací, je malá Mazda2 a kompaktní MPV Mazda5. Ty doplní úplná novinka - malé SUV právě na bázi Mazdy 2. Pátý model zůstává zatím tajemstvím, optimisté hovoří ve světle dobrých ekonomických výsledků v loňském roce o urychlení vývoje sportovního modelu RX-7, realisté jen neurčitě krčí rameny. Tak se nechme překvapit...

Michal Fokt
Diskuze (10)
23. 11. 2013 15:32
Vzhledem k podobnosti Mazdy3 a Alfy Giulietta možná překvapí
Pan redaktor, neviem ci mam vlciu hmlu, ale pisat o podobnosti tychto aut je mimo misu. :no:
23. 11. 2013 09:16
Re: Mazda se nám rozjíždí
:yes: :-(
Avatar - Pekelná Micinka
23. 11. 2013 01:18
Re: Mazda se nám rozjíždí
Jj :-( Co všechno je na tom čumáku špatně, že se to nedá dělat v sérii?[odkaz]
Avatar - Pekelná Micinka
23. 11. 2013 01:14
Sky passive
Pět nových modelů a žádný z nich úplně Shinari. Ach jo...
22. 11. 2013 22:17
Re: Mazda se nám rozjíždí
som si isty, ze vzhladom k tomu, ako sa im aktualne s novymi modelmi dari, Mazda9 je otazka velmi kratkeho casu ;-)