Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda: Se sporťákem RX se (prozatím) nepočítá

Michal Fokt
Diskuze (3)
Jestli jste se těšili na produkční verzi překrásné studie RX Vision, tak mám dost špatné zprávy…

Vloni na podzim na tokijském autosalonu Mazda doslova vyrazila takřka celému světu dech neuvěřitelně sexy studií sportovního gétéčka RX Vision. I kdyby se to nakrásně RX nejmenovalo, nebylo by zas až tak těžké si domyslet, že právě takhle si Japonci představují pokračovatele kultovní řady sporťáků s rotačním motorem. Navíc na sebe nenechaly dlouho čekat zaručené informace o tom, jak tu do tří let máme hotové auto.

No, tak …ne. Sám šéf automobilky Yuji Nakemine v rozhovoru pro caradvice řekl, že automobilka „nemá žádné konkrétní plány na masovou výrobu takového auta“. Na druhou stranu však připustil, že vůz „vznikl s vidinou možné realizaci takového auta v budoucnosti“. Je to ovšem podmíněno tím, že budou ostatní masové modely dobře vydělávat a získají potřebné finanční prostředky. Po nedávné informaci o tom, že u ledu jsou i sportovní verze MPS to bude pro příznivce značky další těžká rána.

Na druhou stranu je třeba trošku číst mezi řádky. Ví se, že má Mazda nové patenty na přeplňovaný rotační motor, jenž by mohl mít výkon přes 400 koní a to rozhodně není jen tak. Navíc za čtyři roky oslaví sto let od svého založení a sportovní vůz by byl moc pěkným dárkem k výročí, byť třeba jen ve formě prototypu, avšak už s jasným příslibem sériové výroby. Ale i tak to vypadá, že si na RX-9 budeme muset minimálně pět let počkat. A RX Vision to podle všeho nebude…

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - dewill
19. 4. 2016 12:46
Ne,
netěšili...
Avatar - Emel
19. 4. 2016 10:56
Nojo
Já se těšil, ale po pravdě jsem s tím moc nepočítal.
Avatar - fOE
19. 4. 2016 09:27
.
:-(