Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren P1 se vrací jako elektromobil, ale je jen pro děti

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
McLaren Automotive se rozhodl, že si bude vychovávat své zákazníky od jejich útlého věku a představil model P1TM, za jehož volant mohou usednout jen řidiči mladší šesti let.

McLaren P1 se světu představil jako designová studie na autosalonu v Paříži v září roku 2012 a podoba produkčního provedení byla odhalena o pár měsíců později na autosalonu v Ženevě roku 2013. Výroba se pak rozběhla v říjnu stejného roku a v prosinci 2015 automobilka ohlásila, že byl vyroben poslední z plánovaných 375 exemplářů.

Nyní se McLaren Automotive k tomuto hypersportu vrátil a využil jeho jméno i design pro zcela nový model P1TM, který je určen pro děti ve věku do šesti let. Novinka se přitom svému velkému vzoru vedle linií své plastové karoserie přibližuje i způsobem otevírání dveří.

McLaren Automotive uvádí, že novinka nabízí svým dětským řidičům jedinečný požitek z řízení vozu bez střechy, který si dospělí řidiči skutečného P1 nikdy neužijí. Navíc má tato miniatura svým centrálně umístěným sedadlem odkazovat i legendární McLaren F1.

Vedle nadsázky s níž britská automobilka vyzdvihuje přednosti své novinky, jsou k dispozici i informace o standardní výbavě a jízdních výkonech tohoto elektromobilu.

McLaren P1TM bude k dispozici výhradně s karoserií v odstínu Volcano Yellow a jeho řidič si může své oblíbené říkanky a písničky přehrávat na standardně montovaném MP3 přehrávači. Po nastartování tlačítkem stop/start se automaticky rozsvítí světla a spustí „klimatizace“.

V případě pohonného systému sice McLaren Automotive neuvádí výkon elektromotoru ani dojezd na jedno nabití, ale zmiňuje, že P1 TM je vybaven třemi rychlostmi pro jízdu vpřed a jednou pro jízdu vzad. Maximální rychlost se pohybuje do 5 km/h.

McLaren Automotive hodlá nový P1TM nabízet prostřednictvím svých prodejců po celém světě od začátku letošního října. Cena je stanovena na 375 britských liber (zhruba 11.800 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)