Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren připravuje velkolepou premiéru nového modelu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

McLaren koncem června představí svůj nový model a následně jej v červenci v rámci Goodwood Festival of Speed předvede veřejnosti v akci, ale již nyní lehce poodhalil jeho zadní partie.

McLaren Automotive oficiálně oznamuje, že ve čtvrtek 28. června letošního roku se odehraje online premiéra jeho nového modelu o dva týdny později ve čtvrtek 12. července se tato novinka postaví na start slavného závodu do vrchu, pořádaného během Goodwood Festival of Speed.

Samotná automobilka ke své novince prozatím zmiňuje jen tolik, že se má jednat o pátý model, který vzniká v rámci obchodního plánu McLaren Track22 a vyzdvihuje jeho výkon, minimální hmotnost, propracovanou aerodynamiku a ještě lepší požitek z řízení než u svých dosavadních vozů.

Podle neoficiálních informací se máme koncem června dočkat odhalení modelu, který bude představovat vrchol řady Sports Series, jejímž prozatím nejmladším zástupcem je v loňském roce uvedený McLaren 570S Spider.

Předpokládá se, že tento nový model bude disponovat přeplňovaným vidlicovým osmiválcem o objemu 3,8 l a nejvyšším výkonu přes 419 kW (570 k). Podobně jako model Senna má být i tato novinka zaměřena na jízdu na okruhu a vzniknout v limitovaném sérii.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)