Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG GT GT3: Agresivní příď nového speciálu

David Bureš
Diskuze (0)
Mercedes postupně odhaluje závodní verzi modelu GT3. Po prvních skicách auta tu máme snímek jeho přídě.

Značka Mercedes-Benz nasadí v příštím roce do závodních sérií nový speciál, model GT GT3. Nástupce dosavadního SLS GT3, nasazovaného od roku 2010, se světu oficiálně představí na březnovém autosalonu v Ženevě. Zatím tu máme fotku přídě novinky.

Zveřejněný snímek ukazuje velice agresivně řešené přední partie automobilu. Maska chladiče má vertikální lamely, nový je výraznější nárazník s křidélky po stranách. Na zádi samozřejmě nebude chybět mohutný spoiler pro zvýšení přítlaku.

Automobilka zatím neodhalila technické parametry novinky. Ty se patrně dozvíme až při výstavní premiéře. S ohledem na pravidla a závodní zaměření však patrně dojde k úpravě čtyřlitrového osmiválce ze standardního modelu, sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku pak nahradí sekvenční skříň.

Mercedes-AMG GT GT3 bude určen k prodeji soukromým týmům. Vlastní tým Mercedes aktuálně v dané závodní kategorii neprovozuje. Zákazníky značky pak může těšit fakt, že od závodního GT GT3 bude odvozena i silniční verze.

V letošním a příštím roce čeká kategorii GT3 velká mezigenerační výměna. Lamborghini letos do závodů dle pravidel kategorie GT3 nasadí nový Huracán GT3, BMW zase vyvíjí M6 GT3, nástupce dosavadní Z4 GT3.

David Bureš
Diskuze (0)