Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz už pracuje na silnější a odlehčené verzi AMG GT

David Bureš
Diskuze (0)
V Affalterbachu pracují na závodní verzi sporťáku Mercedes-AMG GT. Od ní bude odvozeno i auto pro silniční provoz.

Nový sporťák Mercedes-AMG GT debutoval ve dvou výkonových provedeních. Tato dvojice ale nezůstane osamocena, automobilka už pracuje na dalších, ještě silnějších verzích tohoto modelu. Jedna z nich bude odvozena od závodního speciálu pro šampionát GT3.

„Silniční verze našeho závodního auta pro GT3 – to zní jako dobrý nápad,“ okomentoval šéf divize AMG Tobias Moers možnosti rozšíření nabídky modelu AMG GT v rozhovoru pro britský Autocar. Datum příchodu nové verze nespecifikoval, závodní AMG GT GT3 je ale podle jeho slov chystáno pro sezonu 2016.

Moers tvrdí, že se model odvozený od závodního speciálu zlepší proti základnímu AMG GT ve všech ohledech. Hlavními cíly konstruktérů budou vylepšení poměru výkon:váha, zlepšení jízdních vlastností a zvýšení schopností na závodních okruzích.

Z cílů vyplývají i změny, kterých se novinka dočká. Počítá se se zvýšením výkonu čtyřlitrového osmiválce twin-turbo, zřejmě někam k hodnotě 405 kW, a zároveň se snížením hmotnosti, která má proti výchozímu AMG GT S klesnout o 80 až 100 kilogramů. Automobil se dočká také úprav podvozku (zřejmě rozšíření rozchodu náprav) a aerodynamiky pro zvýšení přítlaku.

Vrcholné modely automobilka označuje jako Black Series, AMG GT odvozené od závodního speciálu se ale bude jmenovat jinak. Sporťák stejně tak nepoužije označení GT3, které je spjato s vozy Porsche a které Mercedes použil u modelu SLS AMG GT3. „Najdeme jiné jméno pro naše auto,“ tvrdí Moers.

Obě zatím představené verze modelu Mercedes-AMG GT používají dvakrát přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec. Základní varianta je naladěna na 340 kW a 600 N.m, provedení GT S nabízí 375 kW a 650 N.m.

David Bureš
Diskuze (0)