Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz CLS Final Edition: Druhá generace se loučí

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Mercedes-Benz dává sbohem druhé generaci sportovního sedanu a kombi CLS. Pro obě karosářské varianty přichystal balíček Final Edition.

CLS ve své druhé podobě existuje ve dvou karosářských variantách s obchodními názvy „Coupé“ (C218) a „Shooting Brake“ (X218). Pomiňme jejich marketingovou nelogičnost, o které bylo již napsáno mnohé. Zaměřme se raději na to, co Final Edition nabízí navíc. Mimochodem, za tučný příplatek 8.211 eur (222 tisíc korun). Trojcípá hvězda zkrátka nikdy levná nebude...

Čtyřdveřové stylové sportovně laděné sedany i pětidveřová kombi dostaly standardní balíček AMG Line včetně optického paketu. Ten zahrnuje výrazně tvarovaný přední nárazník s většími vstupy vzduchu, zvýrazněné boční prahy a falešné otvory u zadních brzd. Vozy zdobí diamantový efekt na masce a navíc ještě trocha chromu včetně zadní lišty. Koncovky obou výfuků jsou z leštěné nerezové oceli. Poslední kusy současné generace CLS jezdí buď na čtrnáctipaprskových kolech s průměrem 19 palců, nebo na menších pětipaprskových osmnáctkách.

V interiéru najdeme černá kožená vyhřívaná sedadla s kontrastním prošíváním, dají se všestranně nastavit a jejich boky odpovídají zaměření vozů. Vespod zploštělý volant je potažen mikrovláknem Dinamica. CLS v poslední sérii samozřejmě nepostrádá ani devítistupňový automat a nejmodernější multimédia, řadí se chromovanými páčkami pod volantem. Coby materiál na pedály byla opět použita nerezová ocel, aby z nich nohy neklouzaly, dostaly pryžové vložky.

Zadní boční okna jsou zatmavená, více světla dovnitř ale pustí prosklená posuvná střecha, buď čirá, nebo znovu tmavá. Interiér i exteriér je vyzdoben patřičnými logy a plaketkami. CLS Final Edition dostanou i výkonnější přední adaptivní diody, takže řidič lépe uvidí na cestu. Intenzitu světla mění automaticky, dokáží se samy jedna po druhé zhasínat a naopak, neoslňují také protijedoucí řidiče

Final Edition není klasickou limitovanou sérií, ale vlastně příplatkovým balíčkem k jakémukoli motoru (snad kromě čistokrevných AMG verzí), šestici možných výbav, čtyřem barvám kabiny a kompletní paletě laků karoserie.

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Avatar - Řízek
20. 7. 2016 22:18
Re: Pravidelne potkavam
souhlas, podle mě je to nejhezčí současný kombík, respektive nejhezčí kombík co kdy byl, bral bych ho hned....
20. 7. 2016 07:35
Pravidelne potkavam
jedno cerny CLS shooting brake a musim rict, ze na silnici to vypada naprosto neuveritelne.
Neveril bych, jak moc se mi muze neco z produkce MB tolik libit.
Avatar - Bubáq
19. 7. 2016 10:02
Krásné, inteligentní vozy
Ale chybí mi odvětrávaná sedadla. Jinak jsou first and final editions perfektní a úspěšný marketing... Zrovna AMG nárazníky však nemusím, zaměňovat eleganci za brutalitu nepokládám za správné.
Avatar - Machýrek
19. 7. 2016 00:05
Navrch chuj uvnitr fuj
MB jsem dlouho nemusel kvuli hnusnym vnitrkum. Ale novy C, GLC, E jsou v tomto smeru pro me prijemna zmena k lepsimu. Tak jsem zvedavy i na novy CLS. Tipuju, ze bude super :yes: