Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake: Kombi na špionážním videu

Diskuze (19)
Fotografové v zasněžené Skandinávii natočili na video chystané kombi Mercedesu třídy CLS.

Když se v roce 2004 začalo prodávat čtyřdveřové kupé CLS (či sedan, chcete-li), znamenalo to designový průlom ve světě velkých prémiových sedanů. Časem se úspěchem CLS inspirovali i jiní výrobci jako Audi, Aston Martin či Porsche.

První špionážní fotografie z testování druhé generace CLS jsme vám přinesli už v roce 2009, na českém trhu se prodává od ledna 2011. Kupé v létě příštího roku doplní varianta kombi (resp. shooting break či shooting brake), i tu již nyní naši špionážní fotografové ulovili. Výroba bude probíhat v mateřském závodě v Sindelfingenu.

Za svůj vznik vděčí tato karosářská verze konceptu Mercedes-Benz Shooting Break Concept, který zaznamenal mezi publikem velmi pozitivní ohlasy. Finální vůz se zřejmě bude jmenovat jednoduše Mercedes-Benz CLS Shooting Brake („Break“ z konceptu se zde změnilo na alternativní „Brake“), čímž CLS možná opět vzbudí mezi odbornou veřejností diskusi – opravdu jde v případě pětidveřového modelu o karoserii typu shooting brake?

Záď každopádně připomíná klasická kombi jen vzdáleně. Zadní okno je sice součástí velkého výklopného víka, ale jeho sklon spíše odpovídá velkým liftbackům. Příbuznost s ostatními moderními Mercedesy je zřejmá z barokních prolisů zadních blatníků, které jsou charakteristické především pro novou třídu E.

Nabídka motorizací by měla být podobná jako u současného kupé CLS, tedy je možno očekávat šestiválcové naftové i benzinové motorizace doplněné o čtyřválcové 250 CDI (150 kW). Pod kapotou by se měl objevit i osmiválec CLS 500 (300 kW), nejvýkonnější CLS 63 AMG o výkonu 386 kW však zřejmě zůstane vyhrazeno jen pro sportovnější karoserii kupé. Jisté to však zatím není.


Mercedes-Benz CLS Shooting Brake - Ilustrace (12/2011)



Diskuze (19)
Avatar - boost.
30. 12. 2011 12:23
Re: C...L...S
:yes:
Avatar - boost.
30. 12. 2011 12:23
Re: Absolutní vrchol
Počkal bych si na premiéru, ta kamufláž může dělat své :-)
29. 12. 2011 23:43
Re: C...L...S
Necekal jsem, ze s nim budu nekdy souhlasit...ale tohle auto ma proste u me :yes:
29. 12. 2011 22:39
Re: Absolutní vrchol
To asi nejsou. Ale udělat z hybrida (čtyřdveřové kupé) ještě většího hybrida (combi-coupé?) mi přijde jako trošku zvhrlost. Zkrátka snažit se kombinovat sportovní (=nepraktické) auto s praktickým rodinným kombíkem, to se mně nechce líbit.. čtyřdveřové coupé zkousnu, ale tohle už je na mě moc..ale proti gustu..
Avatar - MAP2009
29. 12. 2011 21:26
Re: Absolutní vrchol
A jak na křižovatce poznáš zda se řidič o auta zajímá? Zda je jeho nebo firemní? Zda je jeho bratra nebo přítele? HM? Já se radši věnuji řízení než že bych čuměl na ostatní řidiče a jejich šlechetné tváře. Tak jsem zjistil že jsem z 60% vůl ( mám asi čtvrtý BMW ) a z 20% cikán ( mám první mercedes - a s tím jak lidé často říkají jezdí je cikáni - je fuk že ti mají ročník 1980 ). Teď ještě rozklíčovat zvylých 20% mám ještě nějaká auta...takže ujmeš se toho? Rád bych se před koncem roku dozvěděl o sobě víc. Jo a ještě mám motorku. A jen tak na okraj. Čím jezdíš? ;-)