Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Econic jako specialista na svoz komunálního odpadu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-Benz Econic ve své aktuální podobě je ideálním vozidlem pro svoz komunálního odpadu, což automobilka demonstruje prostřednictvím exempláře s nástavbou od nizozemské Geesink Norba Group.

Mercedes-Benz Econic byl ve své aktuální generaci představen v roce 2013 a lze jej jednoduše identifikovat díky designu předních partií kabiny ve stylu celé rodiny nákladních vozidel stuttgartské značky.

K přednostem kabiny modelové řady Econic patří výhled velkými okny a skládací dveře na straně spolujezdce, které jsou prosklené prakticky od podlahy po strop. Řidič navíc sedí v takové výšce, že má oči na téměř stejné úrovni jako chodci.

Mercedes-Benz nabízí vozidla řady Econic s podvozky 4x2, 6x4 a 6x2/4, z nichž především první a poslední jsou často využívány jako nosiče nástaveb pro svoz komunálního odpadu.

Pro londýnskou čtvrť Levisham byl nedávno dodán Mercedes-Benz Econic 1830 4x2, který se jedním ze zástupců téměř čtyř desítek modelové řady Econic v jejím vozovém parku.

Tento konkrétní dvounápravový exemplář, k jehož pohonu slouží 7,7litrový řadový šestiválec Mercedes-Benz OM 936 s výkonem výkonem 220 kW a točivým momentem 1200 N.m v kombinaci s automatickou převodovkou ovšem zaujme svou nástavbou Geesink s plug-in hybridním pohonným systémem lisovacího zařízení.

Mercedes-Benz k tomuto řešení uvádí, že mezi jeho hlavní přednosti patří vysoký výkon a nízká hlučnost, protože celá nástavba je poháněna pouze za využití elektrické energie, kterou dodávají lithium-iontové baterie s kapacitou 36 kWh, které jsou dobíjeny po směně v garážích.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)