Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz GLA 45 AMG na oficiálních fotkách (+video)

Jan Mička
Diskuze (12)
Mercedes-Benz odhalil koncept modelu GLA 45 AMG. Na trhu nenajdeme ostřejší malé SUV.

Stuttgartská automobilka tak doplňuje nabídku vozů, které si vzal do parády divize AMG. V současnosti se můžeme svézt s modely CLA 45 AMG a A 45 AMG, nejnovější crossover GLA 45 AMG, který se představil na autosalonu v Los Angeles coby koncept, však bude mezi konkurencí výrazně vyčnívat.

Ono se ani není čemu divit. Stejně jako jeho sourozenci má totiž pod kapotou čtyřválcový turbomotor M133 o objemu 2,0 litru a výkonu 265 kW (360 koní). Točivý moment má hodnotu 450 N.m. Agregát spolupracuje se sedmistupňovou převodovkou AMG Speedshift DCT, díky systému 4Matic jsou hnaná všechna čtyři kola. Maximální rychlost 250 km/h musí krotit elektronika, zrychlením z 0-100 km/h pod pět sekund se crossover může měřit s BMW X6 M nebo Porsche Cayenne Turbo.

Mercedes-Benz GLA vypadá sportovně již v základu, ostrá verze GLA 45 AMG se však po stránce designu posouvá o několik úrovní dál. Vůz dostal dynamicky vyhlížející přední nárazník s velkými otvory pro přísun vzduchu, patrně v rámci příplatkového paketu opatřený výrazným splitterem a aerodynamickými deflektory. Ruku v ruce s tím jde záď s mohutným přítlačným křídlem a nárazníkem se dvěma dvojitými koncovkami výfuku a difuzorem. Jak jsme se již dříve přesvědčili u modelu A 45 AMG, umí výfuk vydávat pořádný rámus. Vůz stojí na černých 21palcových kolech s kontrastní červenou linkou. Tu najdeme i na dalších částech karoserie, kde však nechybí ani množství plaket s nápisy AMG a Turbo.

Automobilka nám prozatím nedala nahlédnout do interiéru. Na základě dříve nabytých zkušeností s nejnovějšími AMG však můžeme očekávat anatomické sedačky s čalouněním kombinujícím kůži a Alcantaru, stejné materiály patrně najdeme i na volantu. Chybět by nemělo kontrastní prošívání nebo miniaturní volič automatické převodovky, který je pro modely AMG charakteristický.

Mercedes-Benz s modelem GLA 45 AMG cílí na mladou klientelu, která hledá neotřelý styl, dynamické jízdní vlastnosti a rozhodně nehodlá zapadnout v davu. Zbývá si jen počkat, jakou cenu automobilka nasadí. Už nyní je však jasné, že si GLA 45 AMG dovolí jen hrstka skutečných srdcařů. Vždyť už i menší A 45 AMG je u nás k dostání od 1,2 milionu korun.

Jan Mička
Diskuze (12)
Avatar - CHerokee
21. 11. 2013 18:39
Re: GLA
Já ti nevím :-). Když člověk potká vytuněné auto je to z 90 % Golf nebo Octavia. Je fakt, že na tunningshow to býva zajímavější. K novým vozům od MB, které cílí na mladší klientelu - v základu ta křídla a spojlerky nemá ani 45 AMG. Je ale fajn mít tu možnost... :-!
Avatar - boost.
21. 11. 2013 18:31
Re: GLA
To se mýlíš. Nějaký lamináty z minulý dekády, to už je naštěstí ve valné většině pryč. Bohužel, najdou se ale tací, který tomuhle stylu holdují a právě ty, si myslím, že potkáváš. Tím chci říct, že udělat auto, pro který se v zelený barvě a béžovým interiérem nepoženou jen důchodci, lze i bez spoilerů, fake výdechů, mohutných lišt atd., které Mercedes v poslední době dává na svoje výtvory. A jenom design nepřitáhne kupu mladších zájemců.
Avatar - CHerokee
21. 11. 2013 17:41
Re: GLA
Však nemusel... a to je plus podle mě. Možnost volby. Jen někteří to tady nechápou a pod každým z těchto vozů v sportonější variantě A, CLA, GLA píšou pohoršeně totéž...
Avatar - KANKUNEN
21. 11. 2013 17:20
Re: GLA
Nevím proč by musel vypadat MB ušlápnutě nejlíp v šedé. Mi se GLA líbí moc i v civilu a to nejsem číňák, jen netvrdím že poslední pravý MB je piano.
Avatar - CHerokee
21. 11. 2013 17:08
Re: GLA
Já bych řekl, že jo... zvláště když vidím ty potuněné Golfy a Octavie. To auto jde samo i bez nich... ;-)